Home » D:News » Un bărbat băut a înghiţit în cadrul unui joc un peşte cu spini. Iată ce a păţit la scurt timp

Un bărbat băut a înghiţit în cadrul unui joc un peşte cu spini. Iată ce a păţit la scurt timp

Publicat: 02.02.2019
Există o mulţime de tradiţii când vine vorba de consumul de alcool. În timp ce unii cântă când beau, în Olanda, un grup de tineri, inspiraţi de filmul american „Jackass”, au dezvoltat obiceiul de a înghiţi un peşte viu după un pahar de alcool.

Această „tradiţie” a avut însă un sfârşit tragic, mai ales în situaţia în care peştele s-a decis să lupte. Acesta este cazul recent al unui tânăr care înghiţea frecvent caraşi aurii din propriul său acvariu, până când bărbatul a încercat să ducă tradiţia mai departe şi a înghiţit un peşte cory auriu (Corydoras aeneus), scrie Live Science.

În cele din urmă, bărbatul de 28 de ani a ajuns de urgenţă la spital, unde medicii au îndepărtat peştele spinos din gâtul bărbatului. Majoritatea animalelor ştiu că peştele auriu Cory nu este comestibil, afirmă Kees Moeliker, director din cadrul Muzeului de Istorie Naturală din Rotterdam, Olanda. El a adăugat că tot corpul peştelui este acoperit de spini, iar atunci când se simte atacat, spinii devin erecţi şi pompează venin în gura atacatorului.

De aceea, peştele Cory „nu este vânat de păsări sau alţi peşti. Cei ce încearcă să-i mănânce mor şi selecţia naturală îşi face treaba”, a declarat Moeliker. După ce a băut un pahar de bere, bărbatul a înghiţit peştele viu, dar a realizat la scurt timp că animalul i s-a blocat în gât. Acesta a început să vomite lichid şi să scuipe sânge, însă chiar şi aşa a aşteptat câteva ore până când a mers la spital.

Credit: Benoist et al.

Cu ajutorul unui laringoscop, medicii au reuşit să identifice peştele ce era deja mort în momentul în care bărbatul a ajuns la spital. Acesta a avut nevoie de o intervenţie chirurgicală pentru îndepărtarea peştelui. Din fericire, medicii au reuşit să îndepărteze toţi spinii din esofagul bărbatului, dar despre efectele veninului peştelui Cory asupra oamenilor sunt cunoscute puţine detalii. Cazul se află cu sigurnaţă în top trei ciudăţenii pe care le-am întâlnit”, a afirmat dr. Linda Benoist, din cadrul Centrului Medical din Rotterdam.

Acum peştele se află expus în Muzeul de Istorie Naturală Rotterdam, ce se află lângă spital. Acesta este prezentat în expoziţia „Poveştile Animalelor Moarte”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

A inghitit un peste de patru ori mai mare decat el

Ce s-a întâmplat cu naturalistul care s-a lăsat înghiţit de viu de un anaconda? (VIDEO)

Descoperire-şoc în Florida: un piton care a înghiţit o căprioară! (FOTO)

Pestii cu maini au fost recunoscuti ca o noua specie (VIDEO)

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase