Home » D:News » A inghitit un peste de patru ori mai mare decat el

A inghitit un peste de patru ori mai mare decat el

A inghitit un peste de patru ori mai mare decat el
Publicat: 10.03.2009
Acesta performanta demna de Cartea Recordurilor, a fost realizata de un peste beregata din specia Chiasmodon niger capturat odata cu prada sa disproportionata de catre Wright “Dorson” McPherson, in largul Insulelor Cayman.

In timp ce se afla la o partida de pescuit desfasurata in apele care scalda costa de sud  a Insulei Grand Cayman, atentia lui Wright McPherson a fost atrasa de un obiect straniu care plutea la suprafata apei. Apropiindu-se a avut surpiza sa descopere un peste beregata care inghitise un exemplar de peste sarpe care, zbatandu-se, a reusit sa perforeze abdomenul extensibil al atacatorului. Se pare ca a fost o lupta indelungata, deoarece ambii pesti erau deja morti cand au fost descoperiti de pescar.
Cei doi, de acum uniti pentru eternitate, au uimit cercetatorii din intreaga lume dand nastere la dezbateri intense pentru a  explica cum s-a ajuns la acest caz unic.

Conform oceanologului Philippe Bush din cadrul Institutului Oceanografic Harbour Bush, pestele atacator a fost fara indoiala micul peste beregata, a carui lungime era de doar 18 cm. Victima sa, pestele sarpe, era un pradator redutabil inrudit cu baracudele, fapt ce nu l-a impiedicat pe micul dar lacomul peste beregata sa atace si sa inghita pestele de patru ori mai mare si mai greu decat el.

Sursa : ForteanTimes

 

CITESTE SI :

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase