Home » D:News » Câinele de avalanşă care îi va ajuta pe salvamontiştii din Prahova a primit un nume

Câinele de avalanşă care îi va ajuta pe salvamontiştii din Prahova a primit un nume

Publicat: 01.02.2019
Câinele de avalanşă care îi va ajuta pe salvamontiştii din Prahova a primit un nume
Salvamontiştii din Prahova au anunţat că patrupedul din rasa Border Collie care va face parte din prima unitate canină de avalanşă din judeţ, pentru care au căutat un nume pe Facebook, se va numi Carp, ceea ce înseamnă „dac liber”, dar este şi numele celei mai abrupte pârtii omologate din România.

„Numele meu va fi Carp! Adică, dac liber! Sau numele celei mai abrupte pârtii de schi din Dacia. Cred că Sergiu mi-a ales un nume pe măsură… Abia aştept să intru în rând cu seniorii Helios, Vreni, Tas, Eric, Roni, Haiduc, Dara, Yukanna, Recco, Yan, Gan şi cu ceilalţi mai tinerei, care se pregătesc intens pentru obţinerea brevetului naţional Salvamont România, de unitate canină pentru avalanşă!”, au scris salvamontiştii pe pagina lor de Facebook.

Carp a fost, de altfel,  unul dintre multele sugestii făcute, potrivit Mediafax.

Imediat după anunţ, internauţii au reacţionat. „Să creşti mare Carp…. Eşti tare scumpic….”, a scris un utilizator. Altul a spus „Carp, un nume perfect!”. O altă persoană îi urează lui Carp sănătate şi „cât mai puţine misiuni de salvare”.

Carpul este cea mai abruptă pârtie omologată din ţara noastră şi pleacă de la Cota 2000 din Sinaia spre 1400.

Salvamontiştii au căutat pe Facebook nume pentru câinele care va face parte din prima unitate canină de avalanşă din Prahova. În ţară există doar 13 câini care caută victime după avalanşe.

“Îmi trebuie un nume pe care să fiu strigat, atunci când lucrez, pe munte şi acasă”, aşa suna anunţul făcut de salvamontişti, iar internauţii erau provocaţi să găsească un nume pentru patrupedul din rasa Border Collie.

Prima unitate canină de avalanşă a apărut în România în 2013, după ce şeful Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, a obţinut brevetul în Franţa. Acesta a reuşit să pună la punct, din 2015, un sistem de brevetare pentru unităţi canine de avalanşă.

 

Anunţul a fost făcut de salvamontişti, joi, pe Facebook.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase