Home » Natura » Cel mai clonat câine din lume, ”Miraculosul Milly”, are în prezent 49 de copii

Cel mai clonat câine din lume, ”Miraculosul Milly”, are în prezent 49 de copii

Oana Bujor 07.10.2018
Cel mai mic căţel din lume a fost clonat de 49 de ori, fiind astfel înregistrat un nou record mondial. Cercetătorii au creat 49 de câini, identici genetic, ce au la bază genele micului Chihuahua cunoscut cu denumirea de „Miraculosul Milly''.

Căţelul în vârstă de şase ani a fost clonat de specialişti pentru descoperirea structurii genetice ce îi conferă statura mică. Conform Mail Online, „Miraculosul Milly”  avea mai puţin de 28 de grame când s-a născut, iar medicii nu i-au oferit mari şanse de supravieţuire. 

Însă stăpâna câţelului l-a hrănit cu pipeta din două în două ore şi l-a ajutat să crească. Din 2012, „Miraculosul Milly” a primit premiul pentru cel mai mic câine din lume din partea Guinness World Record. Animalul are 10 centimetri înălţime şi cântăreşte circa o jumătate de kilogram, putând fi comparat cu un măr uriaş. 

Cercetătorii din cadrul Sooam Biotech Research Foundation, din Seul, i-au cerut proprietarei câinelui aprobarea să-l cloneze pentru a detemina codul genetic ce stă la baza mărimii sale. Pentru a realiza acest lucru, cercetătorii au extras celule din Milly din care au utilizat nucleul pentru a-l transplanta în ovule prelevate de la câini donatori. De aici, embrionul a fost implantat într-o mamă surogat ce a dat naştere puilor, printr-un proces similar cu cel utilizat în cazul oii Dolly în 1996. 

Anul trecut, în august, micile clone ale lui Milly s-au născut. Cei 12 câini trăiesc în prezent cu familia Semler, ce a denumit clonele: Molly, Mally, Melly, Molly, Mumu, Mila, Mary, Mimi, Moni, Mini, Mela şi Mulan. Conform specialiştilor, unii dintre câini sunt puţin mai mari decât „Miraculosul Milly”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: