Home » D:News » Ce pot vizita turiştii în Europa primăvara aceasta

Ce pot vizita turiştii în Europa primăvara aceasta

Publicat: 16.02.2019
Ce pot vizita turiştii în Europa primăvara aceasta
Cele mai bune destinaţii ale primăverii pentru turiştii din Europa includ şi atracţii culturale şi culinare, zone ferite de aglomeraţia lunilor mai călduroase în care fluxul vizitatorilor ajunge la cote maxime.
Lacurile din nordul Italiei reprezintă prima alegere recomandată de platforma Insightguides. Lacurile de la poalele Alpilor sunt atracţiile cele mai de preţ pentru patru zone din nordul peninsulei, Piedmont, Lombardy, Trentino şi Veneto. La Lacul Maggiore poţi să te bucuri de lumina unei zile blânde în timp ce în fundal se ridică munţii cu creste înzăpezite, deasupra spectaculoaselor insule. Dintre ele, cele mai cunoscute sunt Isola dei Pescatori (Insula Pescarilor) şi Isola Bella (Insula Frumoasă). Se mai poate vizita Isola Madre (Insula Mamă), care are un program de vizitare mai strict, dar este cunoscută pentru grădinile sale, menţinute după modele englezeşti din 1823 şi pentru castelul care adăposteşte capodopere artă din secolele XVI-XIX. Uimitoare este şi perspectiva oferită de lacul Como, unde pantele munţilor sunt colorate de sate pitoreşti. Garda este cel mai mare lac din Italia, având 2350 de kilometri pătraţi, fiind la jumătatea distanţei dintre Brescia şi Verona. Cel mai vechi oraş de pe malul acestui lac este Sirmione, cunoscut pentru restaurante, baruri, cafenele şi magazine de lux dar şi pentru că aici se spune că ar fi avut o vilă poetul roman Catullus, ale cărei ruine se văd şi astăzi, scrie Mediafax.
 
Stavanger, un oraş din Norvegia, este prima recomandare de primăvară pe care o fac cei de la European Best Destinations. Este una dintre cele mai căutate destinaţii pentru cei care iubesc drumeţiile. Stavanger este un oraş liniştit, în apropiere de fiordurile Lysefjord şi de cascada Hengjane. Este cea mai veche destinaţie turistică din Norvegia, aici găsindu-se construcţii care au fost ridicate în secolul XVIII şi XIX intrate deja în patrimoniul Unesco. Felul în care au fost conservate cele 173 de case din lemn din centrul vechi al localităţii a adus la câştigarea mai multor premii internaţionale pentru oraş dar şi faima de muzeu locuit. 
 
Capitala Irlandei, Dublin, devine animată de la primele raze de soare ale primăverii, aceasta fiind perioada de festivaluri muzicale sau culinare. Cum primăvara precipitaţiile nu sunt aşa de dese ca în restul anului, iar temperaturile sunt de aproximativ 15 grade, mulţi recomandă o călătorie în capitala Irlandei pentru această perioadă. De la legendara catedrală Sfântul Patrick, la închisoarea Kilmainham Gaol, transformată în muzeu de istorie şi Castelul Dublin până la ocazia de a da nas în nas cu statuia lui James Joyce de pe Strada North Earl, în apropiere de suliţa din Dublin, monumentul luminii, oraşul are multe de oferit în afara celebrei beri locale.
 
Oraşul croat Zadar este o nouă atracţie de pe malul Adriaticii, după ce Dubrovnik şi Split au ajuns celebre. Zadar se află spre nordul coastei Dalmate şi a fost construit în jurul unui centru vechi situat pe o peninsulă şi renovat în ultimii ani folosind tehnologii care uimesc turiştii care vor să descopere construcţiile vechi în lumina celor mai moderne instalaţii de iluminat. Oraşul se mândreşte şi acum cu titlul de Cea mai bună destinaţie europeană pe care l-a primit în 2016 de la belginenii care gestionează Best Destinations.
 
Oraşul portughez Porto a câştigat de trei ori titlul de cea mai bună destinaţie europeană. Este şi printre cele mai romantice destinaţii, metropola lusitană seducând atât prin străzile înguste cât şi prin căldura localnicilor. Dincolo de cartierele medievale ca Ribeira cu localurile unde se serveşte vinul care a făcut celebră în lume zona, ori de centrul istoric străbătut de râul Douro, oraşul are mereu ceva de dezvăluit, de la scările roşii care îţi taie răsuflarea în librăria Lello, până la muzee ca Soares dos Reis, deschis în 1833, sau instituţia dedicată creaţiei contemporane, muzeul Serralves, deschis în 1999. Turiştii se înghesuie în perioada de vară, din iunie până în septembrie, astfel că primăvara este cel mai bun moment ca să vezi oraşul portughez în zile în care se poate respira.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase