Home » D:News » Norvegienii vor construi o autostradă subacvatică, prima de acest fel din lume. Trece printr-un tunel plutitor şi unul construit sub nivelul mării – VIDEO

Norvegienii vor construi o autostradă subacvatică, prima de acest fel din lume. Trece printr-un tunel plutitor şi unul construit sub nivelul mării – VIDEO

Norvegienii vor construi o autostradă subacvatică, prima de acest fel din lume. Trece printr-un tunel plutitor şi unul construit sub nivelul mării – VIDEO
Publicat: 16.02.2019
Guvernul Norvegiei doreşte ca până în 2020 să finalizeze un proiect care va revoluţiona infrastructura. Valoarea acestuia se ridică la 40 miliarde de dolari, conform CNN.

Coasta norvegiană din vestul ţării are peste o mie de fiorduri, fiind populată de mai mult de o treime din cei 5.3 milioane de locuitori ai ţării. Durează 21 de ore pentru a traversa peste o mie de kilometri de la oraşul sudic Kristiansand până în nord, la Trondheim. Totodată, această călătorie necesită şapte traversări cu feribotul, scrie Mediafax.

Proiectul revoluţionar al Norvegiei include poduri, dar şi cel mai adânc şi lung tunel din lume. Tunelul va fi construit prin fundaţia de stâncă, în subsolul marin şi se va afla la o adâncime de 392 metri, cu o lungime de 27 kilometri.

Dar cel mai ambiţios element al proiectului este dezvoltarea unor tuneluri plutitoare, construite la o adâncime de 30 de metri sub apă. Dacă planul va avea succes, Norvegia ar putea ieşi învingătoare în această cursă globală, împotriva altor ţări precum China, Coreea de Sud şi Italia, care dezvoltă şi ele proiecte asemănătoare.

Administraţia de Drumuri Publice din Norvegia (NPRA), instituţia de stat responsabilă cu acest proiect, speră finalizeze construcţia până în 2020.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase