Home » D:News » A vrut să aducă un omagiu roverului Opportunity de pe Marte, dar şi-a tatuat vehiculul greşit

A vrut să aducă un omagiu roverului Opportunity de pe Marte, dar şi-a tatuat vehiculul greşit

A vrut să aducă un omagiu roverului Opportunity de pe Marte, dar şi-a tatuat vehiculul greşit
Publicat: 24.02.2019
După o lungă perioadă petrecută pe Marte, roverul Opportunity a fost declarat inactiv. O puternică furtună de nisip de pe Planeta Roşie a dus la încapacitatea încărcării bateriilor roverului deoarece panourile solare au fost acoperite de praf marţian.

După ce NASA a declarat roverul mort, în mediul online au apărut o serie de tributuri adresate roverului Opportunity.

Într-un caz nefericit, un bărbat şi-a făcut un tatuaj în memoria vehicului de pe Marte. Conform New York Post, tatuajul conţine două greşeli importante. În primul rând, sub imaginea unui rover este scris textul: „Rămân fără baterie şi totul se întunecă”, frază atribuită greşit agenţiei spaţiale NASA.

 

Fraza a apărut în cadrul unui tweet şi a fost atribuită greşit agenţiei spaţiale. Adevărul este că Opportunity a transmis, în ultimele sale clipe, către Pământ, date privind nivelul de energie şi cantitatea de lumină solară pe care o captează.

Aceasta nu este însă cea mai mare greşeală din cadrul tatuajului. Roverul realizat deasupra textului nu este Opportunity. Din imagine se poate observa lipsa panourilor solare, vehiculul tatuat fiind de fapt Curiosity, ce este încă funcţional pe planeta Marte.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Robotul Opportunity a stabilit un nou record mondial de distanţă parcursă în spaţiul extraterestru

Misterul „gogoşii marţiene” a fost elucidat. Ce a fotografiat de fapt robotul Opportunity

AUDIO Savanţii au creat melodia răsăritului de pe planeta Marte, cu ajutorul tehnicilor de convertire a imaginilor în sunet

Roverul Opportunity al NASA a fost declarat oficial mort. Marea realizare a celui mai longeviv vehicul de pe Marte – FOTO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase