Home » D:News » Moştenitorii lui Michael Jackson dau în judecată HBO. Legătura procesului cu concertul susţinut la Bucureşti în 1992

Moştenitorii lui Michael Jackson dau în judecată HBO. Legătura procesului cu concertul susţinut la Bucureşti în 1992

Publicat: 23.02.2019
Moştenitorii lui Michael Jackson dau în judecată HBO. Legătura procesului cu concertul susţinut la Bucureşti în 1992
Moştenitorii lui Michael Jackson dau în judecată HBO şi cer suma de 100 de milioane de dolari ca daune pentru filmul documentar cu doi bărbaţi care susţin că muzicianul i-a agresat sexual când erau copii, potrivit Variety.
Filmul documentar ”Leaving Neverland” a provocat deja controverse. Înaintea proiecţiei de la Festivalul de Film de la Sundance s-au înregistrat mai multe ameninţări, iar acum familia lui starului pop dă în judecată reţeaua de televiziune care se pregăteşte să difuzeze documentarul la începutul lunii viitoare. Acţiunea în justiţie are la bază o clauză dintr-un contract între Michael Jacson şi HBO, scrie Mediafax.
 
Conform publicaţiei Variety, reclamanţii susţin că HBO avea un contract cu Michael Jackson, semnat în 1992, pentru difuzarea concertului pe care cântăreţul l-a susţinut la Bucureşti în cadrul turneului Dangerous. Acest contract includea o clauză care exclude denigrarea reciprocă. De asemenea, moştenitorii spun că nu au fost contactaţi niciodată de realizatorul documentarului pentru a li se oferi posibilitatea să răspundă acuzaţiilor.
 
Reprezentanţii HBO au declarat că vor difuza ”Leaving Neverland” în două părţi, pe 3 şi 4 martie.
 
Filmul, cu o durată totală de patru ore, este regizat de cineastul premiat cu BAFTA Dan Reed şi are în centrul atenţiei povestea lui Wade Robson şi James Safechuck, din momentul în care l-au cunoscut pe Jackson, aflat în culmea succesului său muzical, în anii ´80 şi la începutul anilor ´90, până în momentul în care traumele suferite în copilărie au început să se facă simţite în viaţa lor de adulţi. În afara relatărilor făcute de aceştia, lungmetrajul reţine şi povestirile oferite de rudele bărbaţilor, dar şi vocea lui Jackson însuşi aşa cum apare în înregistrările trimise lui Robson.
 
Protagoniştii documentarului au afirmat că nu au fost plătiţi să apară în film şi că nici nu se aşteaptă la vreun fel de beneficii din acest punct de vedere.
 
Povestea se complică şi mai mult pentru că în procesul din 2005, unul dintre cei doi bărbaţi a fost chiar martorul apărării şi a semnat o declaraţie în care nega orice agresiune, în urma căruia starul pop a fost achitat de acuzaţiile de pedofilie. Ulterior, bărbatul şi-a schimbat poziţia, încercând chiar să deschidă o acţiune în instanţă în 2013, scrie Associated Press.
 
Lui Michael Jackson i-au fost aduse şi alte acuzaţii de pedofilie. În 1993, Jackson a fost acuzat că a abuzat sexual un băiat în vârstă de 13 ani, Jordan Chandler. Artistul a negat acuzaţiile şi totul s-a încheiat printr-o înţelegere civilă care s-a ridicat la 23 de milioane de dolari. În 2005, un juriu a stabilit că Jackson nu l-a abuzat sexual pe Gavin Arvizo, care, la momentul presupuselor fapte, avea 13 ani. În 2013 şi 2014, după decesul lui Jackson, în 2009, au mai fost intentate două procese, de Wade Robson şi James Safechuck, care au susţinut că artistul i-a molestat sexual la începutul anilor 1990, pe când erau copii. Ambele cazuri au fost respinse în instanţă pentru că faptele au fost prescrise.
 
Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009 la vârsta de 50 de ani, în urma unei intoxicaţii grave cu propofol, un anestezic puternic utilizat în spitale, pe care starul îl folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray, în perioada în care artistul american se afla la Los Angeles şi efectua repetiţii intense pentru ultimul său turneu din carieră, intitulat „This Is It Tour”. Turneul ar fi trebuit să debuteze în iulie 2009 la Londra.
 
Medicul personal a fost găsit vinovat de ucidere din culpă şi a fost condamnat la patru ani de închisoare. A fost eliberat în octombrie 2013, după nici doi ani în închisoare.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase