Home » D:News » Toasterul este mai nociv pentru sănătate decât o intersecţie plină de maşini

Toasterul este mai nociv pentru sănătate decât o intersecţie plină de maşini

Autor: Mihaela STOICA 03.02.2019
Toasterul este mai nociv pentru sănătate decât o intersecţie plină de maşini
Folosirea toasterului frecvent este mult mai nocivă pentru sănătate decât statul într-o intersecţie aglomerată în care se află multe maşini cu motorul pornit.
Aceasta este concluzia unor cercetători de la Universitatea Texas din Austin care au făcut un experiment într-un apartament cu două camere, unde au folosit un prăjitor de pâine. Experţii au instalat zeci de senzori pentru a monitoriza calitatea aerului şi au fost şocaţi să constate cât este de dăunător toasterul.

Oamenii de ştiinţă au constatat că o persoană care mănâncă pâine prăjită se expune unui pericol mai mare decât într-o intersecţie aglomerată, potrivit Rador. Aceştia au avertizat că cei care consumă des pâine la toaster ar trebui să nu o prăjească până la punctul de înnegrire. O felie de pâine pusă în prăjitor începe imediat să secrete diverse substanţe, printre care etanol (alcool etilic din drojdie), afirmă cercetătorii. De asemenea, prăjirea pâinii pentru mai mult timp degajă fum care poluează aerul atât de mult încât este mai periculos decât cel obişnuit de pe străzile aglomerate cu maşini.