Home » D:News » Caz medical unic în care implanturile de silicon în fese au dus (probabil) la apariţia unui tip rar de cancer

Caz medical unic în care implanturile de silicon în fese au dus (probabil) la apariţia unui tip rar de cancer

Publicat: 06.03.2019
O femeie cu implanturi în fese a fost diagnosticată cu o formă de cancer care până acum a fost asociată cu implanturile la sâni.

Acest caz marchează o premieră când limfonul anaplastic cu celule mari – ALCL (anaplastic large cell lymphoma) – a fost asociat cu implanturile în fese, scrie Live Science.

MESAJE DE 8 MARTIE, ZIUA FEMEII. Urări, felicitări şi sms-uri frumoase pentru mame, soţii, iubite. Pentru toate femeile

ALCL este un tip de limfom, un cancer al celulelor sistemului imunitar. În ultimii opt ani, FDA (Food and Drug Administration) a identificat mai mult de 450 de cazuri de acest cancer, care până acum a fost asociat cu implanturile în sâni.

În acest nou caz, doctorii au observat că femeia de 49 de ani a avut o ulceraţie a pielii în jurul implanturilor, iar analizele au arătat un fluid în jurul implanturilor.

Cancerul s-a răspândit şi în alte părţi ale corpului, inclusiv la plămâni. În ciuda tratamentelor cu chimioterapie, pacienta a decedat.

Autorii subliniază că acest caz arată doar o asociere între implanturi şi ALCL, neputând să confirme că implanturile au cauzat cancerul. De asemenea, doctorii au scris că pacienta avea un cancer extrem de agresiv, care a fost diagnosticat la doar un an de la procedura de implantare. În multe cazuri, cancerul ar apărea la circa 10 ani după operaţie.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Tratată pentru un „cancer inexistent”, o româncă nu-şi mai poate folosi o mână

Câte cazuri de cancer se înregistrează în fiecare an în România şi care este riscul de a suferi de această afecţiune?

Ceapa şi usturoiul ar putea proteja corpul de dezvoltarea cancerului

De ce nu a fost identificat un tratament pentru cancer până în prezent?

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase