Home » D:News » Sistemul antifurt inedit de la Toyota va proteja maşinile de hoţi

Sistemul antifurt inedit de la Toyota va proteja maşinile de hoţi

Sistemul antifurt inedit de la Toyota va proteja maşinile de hoţi
Publicat: 16.03.2019
Pe viitor, vehiculele de la Toyota pot avea o surpriză pentru hoţii de maşini. Toyota a emis un brevet pentru un sistem de pulverizare a unei anumite substanţe: atunci când maşina recunoaşte pe cineva ca utilizator autorizat, va emana un miros plăcut, dar dacă în maşină intră un vizitator nepoftit, sistemul pulverizează gaz lacrimogen.

Unele maşini au deja un sistem de răspândire a mirosurilor, dar invenţia celor de la Toyota vine cu ceva nou: o încercare de personalizare sau de a deveni o armă, scrie Futurism.

Deşi Apple a venit recent cu o tehnologie de recunoaştere facială care ar permite maşinilor să recunoască oameni şi să descuie automat uşile atunci când se apropie, documentul companiei Toyota se bazează pe semnale trimise de la un smartphone.

Dacă Toyota va implementa acest brevet pe viitor, cel mai probabil, vehiculele vor avea în primă fază doar sistemul cu mirosuri plăcute, fără gaz lacrimogen. Acestea pot ajuta pasagerii şi şoferul să se simtă mai bine, dar încărcarea gazului lacrimogen în sistemul de ventilaţie în maşinile cu care mergem nu pare chiar cea mai bună idee.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Proiectul AMBIŢIOS al companiei Toyota: doreşte să creeze o maşină zburătoare pentru Jocurile Olimpice din 2020 – VIDEO

Volvo va limita viteza la noile vehicule

Sistemul care îţi poate transforma maşina într-una inteligentă, cu pilot automat – VIDEO

O companie americană vine cu o soluţie inedită care ne poate aduce maşinile zburătoare

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase