Home » D:News » Care sunt alimentele care accelerează procesul de îmbătrânire şi cu ce se pot înlocui

Care sunt alimentele care accelerează procesul de îmbătrânire şi cu ce se pot înlocui

Publicat: 01.04.2019
Care sunt alimentele care accelerează procesul de îmbătrânire şi cu ce se pot înlocui
Există numeroşi factori care accelerează procesul de îmbătrânire al pielii, precum expunerea la soare sau alimentaţia necorespunzătoare. Produsele alimentare pe care le consumăm pot afecta aspectul pielii, iar primele semne ale înaintării în vârstă apar atunci când proteinele sau grăsimile sunt combinate cu zahărul. Deşi nu putem controla în totalitate acest aspect, folosirea protecţiei solare şi dieta trebuie să devină o rutină ideală prin care să ne protejăm corpul, dar totodată şi să ajutăm pielea să se refacă.

Înlocuieşte cartofii prăjiţi cu cartofii dulci

Cartofii prăjiţi sunt delicioşi, dar nu fac altceva decât susţină procesul de îmbătrânire, atât din cauza cantităţii de ulei, cât şi a celei de sare care este nu tocmai prietenoase cu pielea noastră. În general, alimentele prăjite în ulei la temperaturi înalte elimină radicali liberi care afectează pielea. Astfel, expunerea la radicalii liberi accelerează procesul de îmbătrânire, moleculele ADN fiind afectate, iar astfel pielea îşi pierde elasticitatea. Mai mult, prea multă sare în organism poate duce la deshidratare, ridurile devenind tot mai pronunţate. O alegere sănătoasă pot fi cartofii dulci la cuptor, care sunt bogaţi în cupru, ideal pentru încetinirea procesului de îmbătrânire datorită producţiei de colagen.

Înlocuieşte pâinea albă cu cea din grâu întreg

Atunci când integrăm în dietă carbohidraţi rafinaţi alături de proteine, nu doar accelerăm procesul de îmbătrânire, ci se creează şi o legătură cu bolile cronice. Alimentele cu un index glicemic ridicat, precum pâinea din făină albă, pot cauza inflamaţii la nivelul corpului, acestea fiind în strânsă legătură cu procesul de îmbătrânire. Pâinea integrală conţine antioxidanţi, ideali pentru sănătatea pielii.

Citeşte continuarea pe CSÎD.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase