Home » D:News » Donald Trump critică tehnologiile ”complicate” utilizate pentru pilotarea avioanelor

Donald Trump critică tehnologiile ”complicate” utilizate pentru pilotarea avioanelor

Autor: Mihaela STOICA 03.14.2019
Donald Trump critică tehnologiile ”complicate” utilizate pentru pilotarea avioanelor
Preşedintele SUA, Donald Trump, a afirmat, în contextul tragediei aviatice din Etiopia, că avioanele au devenit prea greu de pilotat din cauza utilizării tehnologiilor ultramoderne, potrivit Mediafax.

„Este mult prea complicat să fie pilotate avioanele. Nu mai sunt suficienţi piloţii, ci este nevoie de informaticieni de la MIT (Institutul Tehnologic Massachusetts -n.red.). Eu observ acest lucru tot timpul la multe produse. Se încearcă mereu să se facă paşi în faţă care nu sunt necesari, când foarte adesea modul clasic şi mai simplu este mult mai bun. Sunt necesare decizii în fracţiuni de secundă, iar complexitatea generează pericol. Toate acestea, la costuri mari şi cu puţin câştig. Nu ştiu despre restul, dar eu nu vreau un Albert Einstein să fie pilotul meu. Eu vreau profesionişti în zbor care să poată prelua uşor şi rapid controul asupra unui avion!”, a transmis Donald Trump prin Twitter.

Un avion de tip Boeing 737 Max 8 s-a prăbuşit duminică în Etiopia, iar toate cele 157 de persoane aflate la bord au murit. Este al doilea avion de acest tip care se prăbuşeşte în ultimele cinci luni.

Potrivit experţilor, piloţii probabil au avut dificultăţi în dezactivarea unui sistem automat care împiedică intrarea în picaj a avionului. Compania Boeing analizează posibilitatea actualizării dispozitivului software care coordonează acest sistem.

Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei (EASA) a a suspendat marţi operaţiunile de transport aerian comercial pentru avioanele Boeing 737 „MAX 8” şi Boeing 737 – „MAX 9” pe teritoriul UE, în contextul accidentului aviatic al Ethiopian Airlines
 
Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei (EASA) a emis două directive, una privind navigabilitatea şi o directivă de siguranţă, precizează un comunicat al Autorităţii Aeronautice Civile Române (AACR). 
 

Cutiile negre ale aeronavei prăbuşite în Etiopia vor fi trimise în Europa pentru investigaţii

Cele două cutii negre ale aeronavei Boeing 737 MAX 8 prăbuşite în Etiopia vor fi trimise într-o ţară din Europa pentru a fi analizate, a transmis miercuri un purtător de cuvânt al companiei aeriene Ethiopian Airlines, relatează Reuters.
 
„Vor fi trimise în Europa. Vom decide ţara în această seară şi le vom trimite mâine sau poimâine”, a declarat Asrat Begashaw, purtătorul de cuvânt.
 
Purtătorul de cuvânt a transmis că pilotul aeronavei a anunţat că există probleme tehnice şi a cerut permisiunea de întoarcere pe aeroportul din Addis Ababa.
 
„Pilotul a raportat probleme de control şi a cerut să se întoarcă. De fapt, i-a fost permis să se întoarcă pe aeroport”, a declarat Begashaw.