Home » D:News » Reclamaţii făcute de piloţii americani faţă de Boeing 737 Max 8, înainte de ultima prăbuşire a aeronavei

Reclamaţii făcute de piloţii americani faţă de Boeing 737 Max 8, înainte de ultima prăbuşire a aeronavei

Publicat: 15.03.2019
Reclamaţii făcute de piloţii americani faţă de Boeing 737 Max 8, înainte de ultima prăbuşire a aeronavei
Piloţii americani care operau avioane Boeing 737 Max 8 au înregistrat mai multe plângeri despre felul în care aeronava se comporta în timpul zborului. Baza de date a fost realizată de Sistemul de Raportare a Siguranţei Aviatice, aceasta aparţinând de NASA, potrivit CNN.

Într-o reclamaţie, un căpitan s-a plâns despre o anomalie a sistemului autopilot care a dus la o situaţie scurtă în care avionul a zburat cu faţa în jos. Altă reclamaţie este similară, sistemul autopilot făcea ca aeronava să se îndrepte în jos. Autopilotul a fost deconectat, iar avionul şi-a continuat zborul spre destinaţie, potrivit reclamaţiei.

Chiar dacă baza de date nu identifică piloţii sau companiile aeriene, doar două companii americane folosesc Boeing 737 Max 8, anume American Airlines şi Southwest, scrie Mediafax.

Aeronava a fost în atenţie presei internaţionale după accidentul aviatic petrecut duminică, în urmă căruia au murit 157 de persoane. Un avion Boeing 737 Max 8 al companiei Ethiopian Airlines s-a prăbuşit la şase minute după decolare, acesta fiind al doilea incident în care este implicat un astfel de avion în ultimile cinci luni. Luna trecută, 189 de persoane aflate la bordul avionului Boeing al companiei Lion Air au murit după prăbuşirea aeronavei, tot la scurt timp după decolare.