Home » D:News » O navă militară americană, care a fost recent în România, nu mai are voie să intre în niciun port

O navă militară americană, care a fost recent în România, nu mai are voie să intre în niciun port

O navă militară americană, care a fost recent în România, nu mai are voie să intre în niciun port
Publicat: 16.03.2019
O navă de război americană este în carantină pe mare şi nu mai are voie să intre în niciun port, transmit publicaţiile CNN şi The Daily Telegraph.

La bordul vasului de desant marin USS Fort McHenry a apărut o infecţie virală care a afectat 25 dintre cei 703 de oameni aflaţi pe navă, potrivit Gândul.

Virusul este similar cu cel care produce oreionul. Boala se numeşte parotidită virală, provoacă o febră moderată şi se manifestă printr-o umflatură dureroasă a celor două parotide.

Flota a 5-a americană, din care face parte vasul, a transmis că în niciunul dintre cazuri viaţa pacienţilor nu a fost pusă în pericol. „Toate zonele navei au fost curăţate şi dezinfectate pentru a se opri răspândirea virusului”, au precizat reprezentanţii Flotei.

Nava se află acum în Golful Persic. La începutul lunii ianuarie a acestui an, vasul a fost în Portul Constanţa, deşi apăruseră deja cazuri de îmbolnăvire, primul pe 22 decembrie 2018. Potrivit CNN, marina americană nu a oferit informaţii despre caz decât după ce acesta a apărut în presă. 

USS Fort McHenry nu se va mai duce într-un alt port decât la 30 de zile după apariţia ultimului caz de parotidită. 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase