Home » D:News » Treceri de pietoni cu lumini pentru cei care nu îşi ridică ochii din telefoane

Treceri de pietoni cu lumini pentru cei care nu îşi ridică ochii din telefoane

Treceri de pietoni cu lumini pentru cei care nu îşi ridică ochii din telefoane
Publicat: 18.03.2019
Autorităţile israeliene au instalat pe asfalt benzi cu LED-uri care îşi schimbă lumina din roşie în verde şi invers la toate trecerile de pietoni de pe o stradă centrală din Tel Aviv.
Aceştia speră că astfel vor atrage atenţia pietonilor care merg cu privirile aţintite în telefoanele mobile şi care nu ridică ochii din dispozitive nici măcar atunci când traversează o stradă.  Denumiţi pietoni „smartphone zombie”, aceştia nu observă nici semnele de circulaţie şi pe cele pietonale, potrivit Reuters.

Benzi similare au fost amplasate şi la treceri de pietoni din Singapore, Australia şi Germania.

Tomer Dror, şeful diviziei pentru managementul traficului din Tel Aviv, a afirmat că unii pietoni au observat noile treceri cu LED-uri. Nu toţi, însă. Alex Shneider, un biolog în vârstă de 32 de ani, care a traversat intersecţia, pe verde, în timp ce se uita în telefon, a mărturisit că nu a văzut semnalele luminoase.

„Am fost mult prea ocupat cu telefonul şi nu am dat atenţie luminilor”, a declarat Alex Shneider, după ce aproape a intrat într-un cameraman Reuters care tocmai filma o intersecţie. 

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase