Home » D:News » Călătorii care vor merge mâine pe această magistrală de metrou pot primi o carte gratuită

Călătorii care vor merge mâine pe această magistrală de metrou pot primi o carte gratuită

Călătorii care vor merge mâine pe această magistrală de metrou pot primi o carte gratuită
Publicat: 26.03.2019
O campanie de încurajare a lecturii este anunţată pentru miercuri dimineaţă, între orele 9.00 şi 11.00, pe magistrala 2 a metroului bucureştean (Pipera - Berceni - Pipera), arată un comunicat remis MEDIAFAX.

Pe 27 martie, călătorii surprinşi citind la metrou primesc o carte de la editura Litera.

„Ştiaţi că 69% dintre români nu au citit nici măcar o carte în ultimul an, iar rata analfabetismului funcţional a ajuns la 40%? În capitala ţării, 46% dintre respondenţii studiului referitor la activităţile de lectură au afirmat că nu au citit niciodată în ultimul an sau că au citit mai rar şi doar 9% au afirmat că citesc aproape în fiecare zi. Un context trist, dar necesar pentru dezvoltarea şi susţinerea constantă a comportamentelor de lectură”, descriu contextul proiectului lor cei de la Litera.

Editura Litera anunţă astfel o nouă ediţie a campaniei de încurajare a cititului în metroul bucureştean „Cartea la metrou: Atenţie se închid uşile, se deschid cărţile!”. În cele două ore de campanie, călătorii mici şi mari, surprinşi citind la metrou, primesc o carte de la voluntarii dedicaţi campaniei.

„Ne propunem să întâlnim cât mai mulţi cititori, oferind cele mai frumoase poveşti din cel mai cunoscut imprint Litera – Carte Pentru Toţi şi din colecţia Scriitori români ilustraţi. Fie că este vorba de un roman premiat sau de un volum de istorie, o culegere de eseuri sau un thriller, un clasic al literaturii universale, o carte de dezvoltare personală sau lecturi din opera reprezentativă a scriitorilor români, cărţile oferite vor acoperi toate gusturile în materie de lectură şi vor marca titlurile esenţiale din fiecare bibliotecă. Desfăşurată în plin trafic, dimineaţa la metrou, campania este o invitaţie la lectură pentru toţi călătorii care zi de zi petrec timp preţios pe drum. Scopul este investirea timpului într-o lectură bună, oriunde, oricând, oricât”, spun organizatorii demersului.

Anul trecut, cei de la Litera anunţau că prima ediţie „Cartea la metrou” „s-a bucurat de un real succes în rândul călătorilor bucureşteni, o iniţiativă care a suprins plăcut mii de cititori şi a îndemnat la lectură pe mulţi alţii. Invităm cititorii să împărtăşească impresiile despre cartea primită folosind hashtagul #cartealametrou pe Facebook şi pe Instagram”, se arată în comunicat.

Campania este realizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic Bucureşti şi Metrorex.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase