Home » D:News » Airbus va vinde Chinei sute de avioane

Airbus va vinde Chinei sute de avioane

Airbus va vinde Chinei sute de avioane
Publicat: 27.03.2019
Constructorul francez Airbus a semnat un acord în valoare de 30 de miliarde de euro pentru a vinde 300 de avioane către China, acord care coincide cu vizita în Europa a preşedintelui chinez Xi Jinping, transmite site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

Acordul dintre compania Airbus şi agenţia de achiziţii publice din China, China Aviation Supplies Holding Company, care coordonează, de obicei, contractele de preluare în timpul vizitelor diplomatice, va include 290 de avioane family A320 şi zece avioane wide-body A350, potrivit Mediafax.

Oficialii francezi au spus că acordul cu China a fost de aproximativ 30 de miliarde de euro la preţurile de catalog.

În plus, o comandă mai mare decât cea prevăzută, asemănătoare cu cea de peste 300 de avioane Boeing, făcută în timpul vizitei lui Donald Trump în Beijing din 2017, urmează după o lipsă de achiziţii pe tot parcursul anului trecut, în care China nu a reuşit să plaseze comenzi semnificative pe fondul tensiunilor comerciale globale.

Deşi nu a existat nici o dovadă a unei legături directe între afacerea Airbus şi tensiunile chino-americane sau Boeing, observatorii chinezi spun că Beijingul a mai trimis în trecut semnale diplomatice şi a mai păcălit furnizori prin intermediul unor oferte de avioane de stat.

Statele Unite şi China se îndreaptă către o posibilă înţelegere care implică între 200 şi 300 de avioane Boeing, ca parte a unei posibile înţelegeri comerciale îmbunătăţite dintre cele două puteri.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase