Home » D:News » Un nou caz de gemeni cu taţi diferiţi. Cum este posibil

Un nou caz de gemeni cu taţi diferiţi. Cum este posibil

Publicat: 28.03.2019
Fenomenul gemenilor cu doi taţi este extrem de rar şi este posibil ca urmare a „superfecundaţiei heteropaternale”. Asta s-a întâmplat şi în oraşul Xiamen, din China, unde o femeie ar fi dat naştere unor gemeni care au însă taţi diferiţi.

Acest fenomen rar are loc atunci când două ovule sunt fertilizate de spermatozoizi care nu provin de la aceeaşi persoană sau când fecundarea fiecărui ovul are loc după două acte sexuale diferite, potrvit Gândul.

Cazul a fost făcut public de directoarea agenţiei guvernamentale chineze care se ocupă de efectuarea testelor de paternitate. Soţul femeii a observat că gemenii arătau foarte diferit: unul dintre copii îi semăna foarte bine, în timp ce al doilea nu avea trăsături în comun cu tatăl său, scrie NZ Herald.

Bărbatul a cerut un test ADN, iar rezultatul a confirmat suspiciunile acestuia: era tatăl biologic doar al unuia dintre gemeni. Soţul înşelat s-ar fi înfuriat când a aflat de infidelitatea soţiei sale, care a încercat iniţial să ascundă totul susţinând că acesta a falsificat rezultatul testului ADN. Până la urmă, femeia nu a avut încotro şi a recunoscut că a avut o aventură extraconjungală de o noapte.

Bărbatul este hotărât să îşi crească propriul copil, însă refuză să se ocupe şi de al doilea bebeluş, care nu este al său.

Acesta nu este primul caz de gemeni cu taţi diferiţi. În urmă cu trei ani, o femeie din Vietnam a născut gemeni concepuţi cu bărbaţi diferiţi

Credit foto: 123RF

În urmă cu câţiva ani Allan Pacey, profesor de andrologie la Universitatea din Sheffield (Marea Britanie), a explicat că, deşi la om aceste cazuri sunt rare sau sunt rar raportate, superfecundaţia heteropaternală este comună în lumea animală. În cazul oamenilor, femeile trebuie să aibă contacte sexuale cu doi bărbaţi în termen de 5 sau 6 ore, în perioada ovulaţiei. În această perioadă se pot produce două ovule, în loc de unul, care pot fi fecundaţi de spermatozoizi proveniţi de la bărbaţi diferiţi.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase