Home » D:News » Echipajul aeronavei Ethiopian Airlines a urmat procedurile recomandate de Boeing înaintea prăbuşirii

Echipajul aeronavei Ethiopian Airlines a urmat procedurile recomandate de Boeing înaintea prăbuşirii

Echipajul aeronavei Ethiopian Airlines a urmat procedurile recomandate de Boeing înaintea prăbuşirii
Publicat: 05.04.2019
Piloţii aeronavei Boeing 737 MAX prăbuşită în Etiopia au urmat procedurile recomandate de compania Boeing, conform primului raport oficial emis de autorităţi în urma accidentului aerian în urma căruia au murit 157 de persoane, relatează BBC, citat de Mediafax.

În pofida eforturilor depuse, piloţii „nu au fost capabili să controleze aeronava”, a declarat Dagmawit Moges, ministrul Transporturilor din Etiopia.

Zborul ET302 s-a prăbuşit la şase minute de la decolarea de pe aeroportul din Addis Ababa.

Incidentul din luna martie a fost al doilea accident aviatic din ultimele cinci luni în care a fost implicată o aeronavă Boeing 737 MAX. În luna octombrie 2018, 189 de persoane au murit după ce o aeronavă a companiei Lion Air s-a prăbuşit în Indonezia.

„Echipajul a făcut în mod repetat toate procedurile puse la dispoziţie de producător, dar nu au fost capabili să controleze aeronava”, a declarat Moges în cadrul unei conferinţe în Addis Ababa.

Într-un comunicat emis de Ethiopian Airlines, directorul executiv Tewolde Gebre Mariam a transmis că este „foarte mândru de nivelul ridicat de profesionalism al piloţilor”.

„Este păcat că nu au reuşit să redreseze aeronava din picaj”, se menţionează în comunicat.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase