Home » D:News » Conferinţa MAS: SUA îşi menţin angajamentele. UE nu este proiectată pentru apărare colectivă

Conferinţa MAS: SUA îşi menţin angajamentele. UE nu este proiectată pentru apărare colectivă

Conferinţa MAS: SUA îşi menţin angajamentele. UE nu este proiectată pentru apărare colectivă
Publicat: 16.04.2019
Câteva dintre ideile principale care se desprind din Conferinţa MAS pe securitate sunt: UE nu este proiectată pentru apărare colectivă, SUA îşi păstrează angajamentele şi Rusia foloseşte propaganda pentru a destabiliza populaţia.

Ideile principale ale Conferinţei MAS:

– Statele Unite îşi menţin angajamentele şi apartenenţa la Alianţa Nord-Atlantică.
– În zona Mării Negre trebuie să ne adaptăm repede la schimbări.
– România reprezintă un element esenţial în materie de securitate.
– Armata Europeană este un proiect important, dar azi securitatea poate fi asigurată doar de NATO.
– UE nu este proiectată pentru apărare colectivă.

– Rusia nu va ataca NATO, dar poate şicana membrii Alianţei.
– Rusia foloseşte propaganda pentru a destabiliza populaţia.
– Ţările NATO trebuie să intensifice contracararea riscurilor cibernetice.

 

Principalele declaraţii din timpul conferinţei MAS:

“Statele Unite menţin angajamentele şi apartenenţa la Alianţa Nord-Atlantică”- generalul Charles Wald, fost locţiitor al şefului Comandamentului SUA în Europa.

“Europa de Sud-Est a devenit un element-cheie al NATO din punctul de vedere al apărării, în contextul în care Rusia a devenit mai agresivă, iar China mai influentă”- generalul Charles Wald, fost locţiitor al şefului Comandamentului SUA în Europa.

“În momentul de faţă se încearcă tot felul de jocuri în zonă, pentru a perturba activitatea NATO. Zona Mării Negre nu funcţionează ca la manual, trebuie să ne adaptăm repede” -George Ciamba, ministrul delegate al Afacerilor Europene.

“Dacă vorbim despre o Armată Europeană, important este ca securitatea să fie asigurată, dar în prezent această securitate poate fi asigurată doar de NATO”-George Ciamba, ministrul delegate al Afacerilor Europene.

“România reprezintă un element esenţial în materie de securitate în Europa de Sud-Est” -Arnold Dupuy, analist la Departamentul Apărării din SUA.

“Securitatea energetică este foarte importantă” -Arnold Dupuy, analist la Departamentul Apărării din SUA.

„Putin nu va ataca NATO, pentru că, deşi este nebun, nu este în totalitate nebun, pentru că nu ştie cum vom riposta. Aşa că are cel puţin şase elemente cu care să ne stoarcă în fiecare zi: Ucraina, Marea Neagră, Belarus – dacă se uneşte cu Belarus vom avea un al doilea exemplu de Ucraina, acest lucru este realistic, mult mai realistic decât o invazie în Finlanda – Republica Moldova, Balcanii, acum şi armele hipersonice, Tratatul INF (Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare)”- Hans Lothar Domrose, fost comandant al Comandamentului Întrunit al Forţelor NATO de la Brunssum.

„Pe ruşi îi preocupă, nu atât acţiunile noastre, ci toate mişcările care au loc în interiorul său. Au început să se ia măsuri împotriva presei şi a societăţii civile” – Carol Rollie Flynn, specialistă CIA în combaterea terorismului.

„UE a decis să-şi întărească capacităţile pentru a-şi îmbunătăţi apărarea. (…) Singura organizaţie care oferă apărare colectivă şi să asigure securitate este NATO, nimeni altcineva. UE nu este proiectată pentru apărare colectivă”- Hans-Lothar Domrose, fost comandant al Comandamentului Întrunit al Forţelor NATO de la Brunssum.

Rusia foloseşte propaganda pentru a destabiliza populaţia, pentru a influenţa opinia publică la nivel global- Anthony Pfaff, profesor de Etica Profesiei Militare la Colegiul de Război al Armatei SUA.

„Atunci când un adversar lansează acţiuni cibernetice”, de genul perturbării reţelelor de electricitate sau de alimentare cu apă, „trebuie oprit”. Circulaţia datelor reprezintă viaţa sistemelor de securitate a informaţiilor -Jeffrey Bonvincin. consilier la Pacific Northwest National Laboratory.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase