Home » D:News » Scara Sfântă din Roma, pe care ar fi călcat Iisus Hristos, dezvelită pentru prima dată în ultimii 300 de ani – VIDEO

Scara Sfântă din Roma, pe care ar fi călcat Iisus Hristos, dezvelită pentru prima dată în ultimii 300 de ani – VIDEO

Scara Sfântă din Roma, pe care ar fi călcat Iisus Hristos, dezvelită pentru prima dată în ultimii 300 de ani – VIDEO
Publicat: 20.04.2019
Scara Sfântă din Roma, despre ale cărei trepte se spune că ar fi fost urcate de Iisus Hristos în Ierusalim, a fost dezvelită din învelişul din lemn care o protejează de obicei, pentru prima dată în ultimii 300 de ani, şi restaurată, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

Cele 28 de trepte vor fi accesibile credincioşilor pentru o perioadă de timp limitată, urmând să fie din nou acoperite cu lemn în luna iunie.

Credincioşii pot urca această scară doar în genunchi, pentru a avea contact direct cu piatra.

Potrivit tradiţiilor, scara, cunoscută ca „Scala Sancta”, a făcut parte din palatul din Ierusalim al lui Pilat din Pont şi a fost adusă la Roma în anul 326, de Sfânta Elena, mama împăratului Constantin, după ce s-a convertit la creştinism.

Unii cercetători cred, însă, că scara este doar parte dintr-o legendă sau o replică a uneia din palatul lui Pilat.

Pilat a fost guvernatorul roman al provinciei Iudeea şi, potrivit Bibliei, a cedat solicitărilor liderilor evrei din Ierusalim de a-l crucifica pe Iisus.

În 1723, papa Inocenţiu al XIII-lea a cerut ca această scară să fie acoperită cu lemn, fiind în pericol să fie deteriorată grav de pelerini.

În prezent, anual, sanctuarul care adăposteşte Scala Sancta este vizitat de mii de credincioşi.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase