Home » D:News » Grevă a sexului împotriva interzicerii avortului în statul Georgia

Grevă a sexului împotriva interzicerii avortului în statul Georgia

Grevă a sexului împotriva interzicerii avortului în statul Georgia
Publicat: 14.05.2019
Actriţa Alyssa Milano a făcut apel la femei să declanşeze o "grevă a sexului" în semn de protest faţă de o lege pentru interzicerea avortului după detectarea activităţii cardiace a fătului adoptată în urmă cu câteva zile în statul american Georgia, potrivit variety.com, citată de Mediafax.

Actriţa, activistă pentru drepturile femeilor, a lansat acest apel la grevă, „până la recâştigarea autonomiei asupra corpurilor”, într-un mesaj publicat pe contul său de pe reţeaua de micro-blogging Twitter, citat de Mediafax.

În urmă cu câteva zile, Georgia a devenit al patrulea stat american unde este interzis avortul după detectarea activităţii cardiace a fătului, respectiv la aproximativ şase săptămâni de la concepţie şi înainte ca multe femei să afle că sunt însărcinate.

„Trebuie să înţelegem cât de gravă este situaţia în ţară. Trebuie să le amintim oamenilor că avem control asupra corpurilor noastre şi asupra modului în care le folosim”, a spus Milano.

Aceasta a mai amintit că „greva sexului” este un gest la care au mai recurs femeile pentru a protesta faţă de anumite reforme politice. În 1600, femeile irakiene s-au folosit de acest gest pentru a stopa conflicte armate, iar, mai recent, în 2003, cele din Liberia au protestat astfel pentru a se pune capăt unui lung război civil.

Mesajul actriţei americane, cunoscută pentru apariţia în serialul „Farmece/ Charmed”, dar şi pentru lansarea campaniei #MeToo împotriva abuzurilor sexuale, a fost comentat de conservatori, care au laudat-o pentru promovarea abstinenţei sexuale. În schimb, liberalii sunt de părere că promovează o idee falsă, respectiv aceea că femeile fac sex doar pentru a face o favoare bărbaţilor.

Milano a declarat că nu o deranjează criticile atât timp cât mesajul ei şi-a atins scopul, respectiv acela de a declanşa o dezbatere „privind războiul împotriva femeilor”.

În martie, zeci de celebrităţi de la Hollywood au semnat o scrisoare deschisă dedicată autorităţilor din statul american Georgia, prin intermediul căreia se opuneau pe atunci proiectului legislativ.

Printre vedetele care au semnat scrisoarea se numără actorii Alec Baldwin, Ben Stiller, Mia Farrow, Gabrielle Union, Don Cheadle, Amy Schumer, dar şi membri ai Asociaţiei scenariştilor americani, care au susţinut că vor convinge companiile de producţie din lumea televiziunii şi a filmului să părăsească statul dacă proiectul va fi aprobat. Lovitura este una grea pentru economia Georgiei, deoarece capitala statului, Atlanta, este un centru de producţie important pentru lumea cinematografică şi a televiziunii.

Atlanta, capitala statului american Georgia, este sediul companiei media Turner Broadcasting System. În portofoliul acesteia sunt incluse canalul de ştiri CNN, posturile de filme TNT (Turner Network Television) şi TCM (Turner Classic Movies), dar şi posturile de desene animate Cartoon Network şi Boomerang. Oraşul mai este folosit ca decor pentru filmele produse de studiorile Marvel, dar şi în seriale precum „The Walking Dead” şi „Stranger Things”.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase