Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » De ce sarcina cauzează vise ciudate?

De ce sarcina cauzează vise ciudate?

De ce sarcina cauzează vise ciudate?
Publicat: 01.08.2018
Dacă ciclul de somn al unei persoane este întrerupt şi se trezesc în timpul fazei REM, au şanse mai mari să-şi amintească ce au visat - iar femeile însărcinate trec deseori prin astfel de experienţe în care somnul este tulburat.

„Creşterea nivelului de progesteron în primul trimestru poate declanşa insomnie, ceea ce este extrem de comun”, a precizat Julie Levitt de la Northwestern Medicine din Chicago.

Se atenuează la 12-16 săptămâni în timpul sarcinii, dar la începutul celui de al treilea trimestru, în săptămâna 28 şi dincolo, se ajunge la creşterea discomfortului fizic care poate tulbura somnul din timpul nopţii, potrivit Live Science.

„Calitatea somnului este cea mai slabă chiar înainte de a naşte”, adaugă Levitt.

„Calitatea mai slabă a somnului, durata mai scurtă şi mai multe întreruperi duc la creşterea şanselor de ţinere minte a viselor”, a precizat Ryan Donald de la Ohio State University Wexner Medical Center.

De asemenea, femeile însărcinate au coşmaruri mai frecvente, majoritatea fiind asociate cu naşterea sau cu pericolele pe care le presupune acest proces, ceea ce duce desigur la anxietate şi la tulburarea somnului.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Motivele pentru care femeile însărcinate sunt în mod particular afectate de vremea caniculară a verii

O nouă descoperire creşte speranţele femeilor însărcinate

Chimioterapia: posibilă şi pentru femeile însărcinate?

Premieră medicală în România: o femeie gravidă diagnosticată cu cancer a fost operată fără a pune în pericol viaţa fătului

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase