Home » D:News » Ministrul Educaţiei vrea înfiinţarea unei olimpiade de robotică

Ministrul Educaţiei vrea înfiinţarea unei olimpiade de robotică

Ministrul Educaţiei vrea înfiinţarea unei olimpiade de robotică
Publicat: 25.05.2019
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, vineri, la Sibiu, că intenţionează să înfiinţeze o olimpiadă de robotică, pentru elevii care au astfel de înclinaţii şi participă la concursuri internaţionale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ministrul Ecaterina Andronescu a declarat, la Sibiu, într-o conferinţă de presă, că a vorbit cu directorii şcolilor din Sibiu, unde mulţi elevi s-au înscris la concursuri internaţionale de robotică, să înfiinţeze o olimpiadă naţională pentru elevii cu astfel de înclinaţii.

„Robotica este o competiţie care s-a născut mai târziu decât alte domenii. S-a născut – poate vi se pare o glumă – din jocurile de lego şi din informatica ce e cuplată cu jocurile de lego. Copiii care au mintea deschisă şi au şi abilităţi practice trebuie încurajaţi. Astăzi (vineri – n.r.) am vorbit cu directorii, să propunem pentru anul viitor şi mi-a promis directorul de la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr din Sibiu că va face solicitare scrisă pentru această chestiune, să înfiinţăm olimpiada de robotică pentru copiii din acest domeniu şi să fim noi, România, promotorii olimpiadei internaţionale de robotică. Lucrul acesta eu cred că îl putem face”, a spus Andronescu.

Ideea de a înfiinţa o olimpiadă de robotică a venit şi după ce mai mulţi elevi din Sibiu s-au înscris la Olimpiada Geniilor, din SUA, unde prezintă un robot pompier ce ar putea intra în incendiu fără să pună în pericol salvatorii. Elevii de la Colegiul Octavian Goga din Sibiu s-au lovit de necesitatea obţinerii unei finanţări care să le asigure transportul la Olimpiadă.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase