Home » D:News » Imagini impresionate cu un pui de căprior, găsit în lunca Bistriţei

Imagini impresionate cu un pui de căprior, găsit în lunca Bistriţei

Imagini impresionate cu un pui de căprior, găsit în lunca Bistriţei
Publicat: 08.06.2019
Imagini impresionante cu un pui de căprior, găsit de nişte oameni în lunca Bistriţei, în judeţul Bacău, au fost postate pe Facebook şi au atras sute de aprecieri. Puiul se află acum într-un centru de reabilitare al unei asociaţii de protecţia animalelor din Focşani, potrivit Mediafax.

Puiul de căprior a fost găsit în localitatea Gârleni, din judeţul Bacău, potrivit reprezentanţilor Centrului Regional de Ecologie (CRE) Bacău.

„Situaţia: nişte oameni au găsit în lunca Bistriţei la Gârleni un pui de căprior. L-au luat şi l-au predat la centrala Hidroelectrică Gârleni. Cei de la centrală au sunat la ISU. ISU a sesizat CRE-ul care a preluat căpriorul şi, neştiind de unde a fost luat pentru a fi eliberat, l-a dus la Centrul de Reabilitare al ACDB de la Focşani. Puiul e în stare bună, necesită hrănire şi îngrijire, dar va fi ok, iar când va creşte va fi eliberat”, susţin reprezentanţii CRE Bacău pe pagina de Facebook. Aceştia au postat şi imagini cu puiul de căprior, care au atras sute de aprecieri din partea utilizatorilor.

Specialiştii recomandă să nu fie luaţi puii animalelor sălbatice din natură, chiar dacă sunt singuri, pentru că e posibil ca părinţii lor să fie în apropiere.

„Sfat: Nu luaţi puii animalelor sălbatice din natură, acolo trăiesc ei. Probabil părinţii sunt în apropiere, chiar dacă sunt singuri nu înseamnă că sunt pierduţi. Din dorinţa de a-i ajuta, de cele mai multe ori îi luaţi de lângă părinţi. Interveniţi doar în situaţii deosebite, dacă sunt răniţi sau în caz de pericol iminent”, spun, pe pagina de socializare, reprezentanţii CRE Bacău.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase