Home » D:News » Noi reguli pentru toţi turiştii care vizitează Roma

Noi reguli pentru toţi turiştii care vizitează Roma

Noi reguli pentru toţi turiştii care vizitează Roma
Publicat: 18.06.2019
Noile reguli implementate în Roma privesc activitatea turiştilor în faimosul oraş latin. Astfel, în prezent, sunt interzise diverse lucruri, de la băutul din fântânile publice, până la afişarea în public fără tricou sau săritul în fântâni.

Probabil exasperate de comportamentul ieşit din comun al unor turişti, autorităţile au interzis şi mâncatul gustărilor în locuri publice şi lovirea treptelor cu geamantane sau trolere, cu precădere cele ale monumentelor istorice precum Treptele Spaniole, potrivit Gândul.

Băutul apei de la fântânile publice – se recomandă folosirea metodei romane: amplasarea unui deget la nivelul tâşitorii astfel încât să se formee un arc de apă, deci nu atingerea acestora cu gura.

Mâncatul în locurile publice – aveţi grijă la murdărirea mediului înconjurător, mai ales că mulţi turişti au vărsat sosuri sau mozzarella pe monumente istorice sau pe marmură.

Cântatul la instrumente – este interzis în mijloacele de transport public, relatează traveller.com

Turiştii care vor încălca regurile vor fi pedepsiţi prin interzicerea vizitării zonei în care au săvârşit „infracţiunea”.

Virginia Ragii, primarul Romei, a declarat că va scrie ambasadelor străine pentru a-i informa pe cetăţenii ţărilor respective de noile reguli.

„Roma este, şi va fi întotdeauna, bineprimitoare, dar asta nu înseamnă că tolerează comportamentul nepotrivit şi deteriorarea oraşului”, a declarat aceasta.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase