Home » D:News » Este dovedit! Gândirea negativă poate declanşa cancerul. Ce soluţie recomandă medicii

Este dovedit! Gândirea negativă poate declanşa cancerul. Ce soluţie recomandă medicii

Este dovedit! Gândirea negativă poate declanşa cancerul. Ce soluţie recomandă medicii
Publicat: 23.06.2019
Toată lumea experimentează emoţii negative din când în când, dar acestea au un efect mult mai puternic asupra sănătăţii decât ai fi crezut. De fiecare dată când te gândeşti la regrete, la resentimente sau rememorezi amintiri neplăcute, corpul tău suferă la fel de mult ca mintea ta. Din această cauză emoţiile negative menţinute pe perioade mari pot declanşa diferite boli în organism.

Dar există totuşi o soluţie simplă: iertarea. Totuşi, societatea, de obicei, vede iertarea drept un semn al slăbiciunii, fapt care îngreunează procesul iertării şi mai mult.

Renunţă la energia negativă: De ce este benefic

Potrivit Centrului de Ştiinţă The Greater Good (n. r. Binele Suprem), „psihologii definesc, în general, iertarea drept o decizie conştientă şi deliberată de a renunţa la resentimente sau răzbunare faţă de o persoană sau un grup care ţi-a cauzat rău, indiferent dacă ei merită asta sau nu”.

Este important de ştiut că iertarea reprezintă un adevărat proces, nu un eveniment instantaneu. De aceea există o foarte mare diferenţă între iertarea decizională şi iertarea emoţională.

Unii specialişti au definit astfel distincţia dintre cele două: „Iertarea decizională este o intenţie comportamentală de a rezista stării de neiertare şi de a răspunde diferit faţă de declanşator. Iertarea emoţională este înlocuirea emoţiilor negative care împiedică iertarea cu alte emoţii pozitive. Iertarea emoţională implică schimbări psihologice şi are consecinţe benefice asupra organismului”.

De asemenea, un studiu publicat în Journal of Behavioral Medicine (n. r. Jurnalul Medicinei Behavioriste) a relevat că o personalitate îndreptată spre iertare era strâns legată de o stare de sănătate, dar şi psihologică, mult mai bună.

În alte studii, s-a constat că oamenii predispuşi la iertare aveau simpotomele fizice îmbunătăţite, consumau mai puţine medicamente, dormeau mult mai bine şi nu se simţeau fără vlagă.

În plus, iertarea are şi caracteristici de protejare a inimii. Un studiu publicat în American Journal of Cardiology (n. r. Jurnalul American de Cardiologie)  a relevat că furia şi alte emoţii negative aveau efecte cardiotoxice, în timp ce iertarea avea efecte cardioprotective.

Vezi continuarea în Gândul!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase