Prima pagină D:News

Artizanul Brexit-ului atacă familia regală: Meghan şi Harry, ''irelevanţi'', regina mamă, ''supraponderală''

Razvan Tupa 08.13.2019 | ● Vizualizări: 2686
Credit foto: Hepta     + zoom
Galerie foto (1)

Liderul partidului care a promovat ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, Nigel Farage, critică familia regală, regina mamă numind-o ”fumătoare în serie, băutoare de gin supraponderală”, iar pe Harry şi Meghan îi numeşte ”irelevanţi” şi o laudă pe regina Elizabeth a II-a, scrie The Guardian, citat de Mediafax.

Politicianul britanic a fost numai laude la adresa reginei Elizabeth a II-a pe care a numit-o “o femeie uimitoare, care inspiră admiraţie, suntem al naibi de norocoşi să o avem”, dar a fost extrem de critic la adresa fiului, nepoţilor şi mamei acesteia.

Farage a descris ca ”irelevante” campaniile sociale şi ecologice în care sunt implicaţi Ducele şi Ducesa de Sussex şi l-a numit pe Prinţul Charles ”băiatul Charlie despre care nu pot spune decât că a trecut de 70 de ani”.

Afirmaţiile au fost făcute în cadrul unei întâlniri a dreptei australiene, la Conferinţa Acţiunii Politice Conservatoare. Farage a descris-o pe regina mamă ”o fumătoare în serie, băutoare de gin supraponderală”. Discursul său a trecut de la viziunile sale legate de Brexit, la deformările din presă, la Naţiunile Unite dar cele mai dure cuvinte le-a avut pentru familia regală.

Ironia sa a căpătat accente acide când a venit vorba despre succesiunea la tron: ”Ei bine, dacă vreau să trăiască Regina cât mai mult e ca să-l împiedice pe micul Charlie să ajungă rege, şi vreau să trăiască micul Charlie şi mai mult şi William să trăiască pentru totdeauna ca să nu ajungă Harry rege”, a spus politicianul. “E înfiorător! Pe de o parte era Harry, tânărul, viteazul, gălăgiosul, masculinul, care se băga în necazuri, apărea la petreceri îmbrăcat cum nu trebuie, bea prea mult făcea tot felul de probleme. Şi pe de alta era viteazul ofiţer britanic care şi-a făcut datoria în Afganistan. Era cel mai popular tânăr pe care l-am văzut în familia regală în ultimul secol. Şi pe urmă a întâlnit-o pe Meghan Markle, şi s-a dus la vale. Ni s-a spus săptămâna trecută că Meghan şi Harry vor avea numai doi copii… dar se ignoră adevărata problemă. Adevărata problemă cu care se confruntă Pământul e faptul că populaţia a explodat şi nimeni nu îndrăzneşte să vorbească despre asta. Dacă prinţul Harry are doi copii e complet irelevant, dar fiind că sunt acum 2,6 milioane de Chinezi şi Indieni pe Pământ”, arată Farage.

Farage a fost prezentat conservatorilor din Sydney ca “foarte posibil” viitorul prim-ministru britanic, în ciuda faptului că nu este membru al Parlamentului şi nu a reuşit să fie ales în patru rânduri.

Farage a anunţat publicul de 500 de australieni că ”verzişorii au ocupat această ţară”, şi l-a etichetat pe fostul prim-ministru, Malcolm Turnbull ca pe un “şarpe”, comparându-l cu David Cameron: ”s-a prefăcut că e conservator dar s-a dovedit a fi un şarpe. David Cameron era o persoană care nu era deloc conservator, doar un liberal la modă care făcea paradă de cât de conservator este el.”