Home » Istorie » Cel de-al Treilea Război Mondial, anticipat în urmă cu 30 de ani de regina Marii Britanii. Ce conţine discursul său

Cel de-al Treilea Război Mondial, anticipat în urmă cu 30 de ani de regina Marii Britanii. Ce conţine discursul său

Cel de-al Treilea Război Mondial, anticipat în urmă cu 30 de ani de regina Marii Britanii. Ce conţine discursul său
Publicat: 24.09.2017
Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a, şi-a pregătit, în urmă cu 30 de ani, un discurs în eventualitatea în care Al Treilea Război Mondial ar urma să izbucnească, potrivit Euronews.com.

Pe măsură ce tensiunile cauzate de testele balistice efectuate de Coreea de Nord se intensifică, scenariul celui de-al Treilea Război Mondial pare iminent. Cel puţin pentru unii, scrie Gândul.

Regina Marii Britanii şi-a pregătit deja discursul în cazul în care ar izbucni Al Treilea Război Mondial, fiind scris încă din anul 1983 când Războiul Rece ajunsese în cel mai periculos punct. Textul a fost scris ca şi cum ar fi urmat să fie adresat în luna martie, a aceluiaşi an. Din fericire, nu a mai ajuns să fie dat publicităţii la acel moment.

Cu toate acestea, în acord cu legea care reglementează de 30 de ani documentele guvernamentale, întregul discurs a fost făcut public de către Arhivele Britanice şi dat de BBC, în urmă cu trei ani:

„Când m-am adresat ultima dată vouă, în urmă cu mai puţin de trei luni, cu toţii ne bucuram de căldura şi bucuria unui Crăciun în familie. Gândurile noastre erau concentrate pe legăturile puternice care unesc generaţiile între ele (…) Acum, nebunia războiului se răspândeşte încă o dată în lume şi ţara noastră curajoasă trebuie încă o dată să se pregătească să supravieţuiască unor pericole foarte mari.

Nu am uitat niciodată tristeţea şi mândria pe care le-am simţit în timp ce ascultam la radio, alături de sora mea, cuvintele pline de inspiraţie ale tatălui nostru în acea zi fatidică din 1939.

Nu mi-am închipuit nicio secundă că această solemnă şi îngrozitoare datorie va cădea, într-o bună zi, pe umerii mei.

Cu toţii ştim că pericolele cu care ne confruntăm, astăzi, sunt cele mai mari din istoria noastră îndelungată. Duşmanul nu este soldatul cu puşca sa, nici pilotul care dă târcoale oraşelor noastre, ci puterea letală a tehnologiei abuzate.

Citeşte continuarea în Gândul.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase