Home » D:News » O boală misterioasă „macină” plămânii amatorilor de ţigări electronice

O boală misterioasă „macină” plămânii amatorilor de ţigări electronice

O boală misterioasă „macină” plămânii amatorilor de ţigări electronice
Publicat: 19.09.2019
Autorităţile medicale din SUA investighează circa 100 de cazuri ale unor pacienţi care suferă de o boală misterioasă de plămâni. Afecţiunea ar avea legătură cu vaping-ul şi folosirea ţigărilor electronice în 14 state americane.

Mulţi dintre cei afectaţi de boala misterioasă sunt adolescenţi, scrie independent.co.uk. Pacienţii au fost spitalizaţi şi unii au ajuns chiar la terapie intensivă şi respiră cu ajutorul ventilaţiei mecanice.

Autorităţile medicale nu sunt sigure că pacienţii îşi vor reveni complet. Printre simptome se numără dificultatea de a respira, respiraţia sacadată sau dureri în piept, înainte de spitalizare. Unii pacienţi au fost afectaţi şi de febră, tuse, stări de vomă şi diaree.

Centrele pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor (CDC) au precizat că medicii lucrează în cinci departamente ale sănătăţii din tot atâtea state, unde au fost înregistrate asemenea cazuri – California, Illinois, Indiana, Minnesota şi Wisconsin – pentru a determina cauza bolii, după constatarea „mai multor boli pulmonare ce au legătură cu fumatul de ţigări electronice”.

Citeşte continuarea pe Gândul!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase