Home » D:News » Suplimentele pe bază de ulei de peşte nu au efect în cazul diabetului de tip 2

Suplimentele pe bază de ulei de peşte nu au efect în cazul diabetului de tip 2

Publicat: 23.08.2019
În cunoaşterea comună, grăsimile Omega-3 sunt considerate utile în ceea ce priveşte prevenirea sau chiar tratarea diabetului.

O echipă de cercetători ai Universităţii East Anglia din Marea Britanie a derulat un studiu asupra efectului pe care suplimentele pe bază de ulei de peşte, care conţin grăsimi Omega-3, le au asupra apariţiei şi evoluţiei diabetului de tipul 2. Rezultatele acestui studiu conduc către concluzia că aceste suplimente au un efect neglijabil sau chiar niciun efect asupra metabolismului persoanelor care suferă de această formă de diabet, notează Medicalxpress.

„Studiile noastre anterioarea au arătat că suplimentele pe bază de Omega-3 nu protejează împotriva problemelor cardiace sau a atacurilor cerebrale. Acest studiu arată că aceste grăsimi, de asemenea, nu previn sau tratează diabetul”, a explicat dr. Lee Hooper, membră a Facultăţii de Medicină a Universităţii East Anglia şi cercetătoare-şef a acestui studiu.

Omega-3 sunt o formă de grăsimi care, în cantităţi mici, pot avea efecte pozitive asupra sănătăţii umane. Studiile asupra compoziţiei chimice a acestei clase de grăsimi au relevat faptul că acestea sunt formate din trei tipuri principale de acizi graşi: acidul eicosapentanoic (EPA), acidul docosahexanoic (DHA) şi acidul alfa linolenic (ALA). 

Acidul alfa linolenic (ALA) poate fi găsit, în mod natural, în alimente precum nucile sau seminţele, în timp ce acidul eicosapentanoic (EPA), acidul docosahexanoic (DHA) pot fi obţinute din consumarea cărnii cu un conţinut ridicat de grăsimi, precum cea de somon sau din uleiurile de peşte.

În cadrul studiilor trecute în revistă de către dr. Lee Hooper, care au avut un eşantion de 58.000 de persoane, care au inclus mai multe studii clinice şi grupuri randomizate pentru a consuma cantităţi mai mari de Omega-3 sub forma de ulei de peşte; cercetătorii nu au putut identifica un efect pozitiv al acestor suplimente asupra stării de sănătate a persoanelor care sufereau de diabet şi nici vreun efect în prevenirea acestei maladii.

„Nu trebuie încurajată folosirea suplimentelor cu Omega-3 în prevenţia şi tratamentul diabetului. Dacă există persoane care decid să folosească astfel de suplimente pentru a preveni diabetul sau a-şi ţine sub control trigliceridele din sângele lor, aceştia trebuie să ştie să folosească doze zilnice mai mici de 4,4 grame pentru a evita efectele negative”, a mai declarat dr. Lee Hooper.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase