Prima pagină D:News

Postul TV care a confundat Noua Zeelandă cu Japonia

Ana Obretin 08.27.2019 | ● Vizualizări: 188

Reprezentanţii postului TV Russia Today şi-au cerut scuze după ce, într-o emisiune despre noi posibile baze de apărare antirachetă ale SUA, a marcat pe harta emisferei sudice Noua Zeelandă ca Japonia şi Papua Noua Guinee drept Coreea de Sud, potrivit The Guardian, citat de Mediafax.

Materialul video a fost realizat de filiala din SUA a televiziunii, iar pe harta prezentată de jurnalişti doar Australia a fost etichetată corect.Este cel mai recent incident de acest tip care implică Noua Zeelandă şi localizarea sa pe harta lumii. Acest stat este frecvent omis de pe hărţi, fapt care a determinat-o pe premierul Jacinda Ardern să apară într-o campanie de protest specială în 2018.

"Echipa noastră matinală de jurnalişti americani a făcut o mică gafă", a confirmat un reprezentant al Russia Today pentru site-ul neozeelandez Newshub. "Am corectat eroarea imediat ce am remarcat-o şi am oferit echipei o nouă hartă a emisferei sudice pentru a ne asigura că nu vor mai repeta greşeala", a mai spus acesta.

Materialul video, difuzat pe 15 august, a fost corectat între timp pentru versiunea online, fiind încă disponibil pe canalul de pe platforma YouTube a RT America. Materialul este acompaniat de textul "acest video este însoţit de o hartă corectată".

Noua Zeelandă, care are 4,7 milioane de locuitori, este adesea omisă de pe hărţi, motiv pentru care Ministerul Turismului a iniţiat o campanie pentru a combate fenomenul. În filmuleţele incluse în campanie, Ardern şi actorul de comedie Rhys Darby vorbesc despre "o nouă mare conspiraţie: Noua Zeelandă dispare de pe hărţi".