Home » D:News » O rocă de pe Marte, surprinsă în timp ce se rostogolea, denumită după The Rolling Stones – VIDEO

O rocă de pe Marte, surprinsă în timp ce se rostogolea, denumită după The Rolling Stones – VIDEO

O rocă de pe Marte, surprinsă în timp ce se rostogolea, denumită după The Rolling Stones – VIDEO
Publicat: 24.08.2019
O mică rocă surprinsă în timp ce se rostogolea la suprafaţa planetei Marte de sonda spaţială InSight a NASA a primit numele trupei britanice The Rolling Stones, potrivit Associated Press, citat de Mediafax.

Anunţul despre „Rolling Stones Rock” a fost făcut de actorul Robert Downey Jr., joi seară, pe scenă, înaintea concertului susţinut de legendara trupă în Pasadena, statul american California.

Solistul formaţiei, Mick Jagger, le-a spus fanilor veniţi la concert că „NASA le-a oferit ceva la care au visat mereu, propria rocă pe Marte”. „Nu pot să cred. Vreau să o aduc să o pun pe poliţa căminului”, a mai spus acesta.

Stadionul Rose Bowl, unde a avut loc concertul, este situat în apropierea Jet Propulsion Laboratory, centrul NASA care se ocupă de misiunea spaţială InSight. Sonda InSight a ajuns pe Marte în noiembrie 2018, după o călătorie prin spaţiu care a durat şapte luni. Misiunea InSight, un dispozitiv spaţial conceput de NASA pentru analizarea activităţii seismice şi a structurii interne a lui Marte, este programată să dureze doi ani. Cu această misiune, specialiştii de la NASA speră să afle mai multe informaţii despre formarea planetei roşii.

The Rolling Stones este o trupă rock înfiinţată în Londra, în 1962. Trupa este formată, în prezent, din solistul Mick Jagger, chitaristul Keith Richards, în vârstă de 75 de ani, basistul/chitaristul Ronnie Wood, în vârstă de 72 de ani, şi bateristul Charlie Watts, în vârstă de 78 de ani. Formaţia a vândut peste 250 de milioane de discuri la nivel mondial, a fost inclusă în Rock ‘n’ Roll Hall of Fame în anul 1989 şi a fost plasată de revista americană Rolling Stone pe locul al patrulea în Top 100 al celor mai mari artişti din toate timpurile.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase