Home » D:News » Primul laborator de robotică đe liceu, deschis la Iaşi. Elevii pasionaţi de inteligenţă artificială, printre mentori

Primul laborator de robotică đe liceu, deschis la Iaşi. Elevii pasionaţi de inteligenţă artificială, printre mentori

Primul laborator de robotică đe liceu, deschis la Iaşi. Elevii pasionaţi de inteligenţă artificială, printre mentori
Publicat: 21.09.2019
Elevii pasionaţi de robotică şi inteligenţă artificială din Iaşi îşi pot dezvolta cunoştinţele la atelierele organizate la Liceul de Informatică din Iaşi. Aici a fost inaugurat primul laborator de robotică đintr-o unitate de învăţământ preuniversitar din Iaşi.

Printre mentori se numără atât actuali elevi şi foşti elevi ai liceului „Grigore Moisil”, cât şi profesori de la universităţile de profil din capitala Moldovei.

La Liceul de Informatică din Iaşi a fost inaugurat primul laborator de robotică destinat elevilor de liceu. Acesta face parte din atelierele CyLiis şi a fost înfiinţat cu ajutorul Asociaţiei Părinţilor, a profesorilor şi a unei companii private.

„E o activitate complementară care completează practic ceea ce noi nu le putem oferi la orele de curs. De când am înfiinţat aceste laboratoare am observat o mai mare înclinare a elevilor spre zona roboticii şi inteligenţei artificiale. Ideile lor de carieră se îndreaptă spre direcţia aceasta, şi de aceea încercăm să le oferim ceea ce îi ajută fără a schimba programa şcolară”, a declarat Mirela Ţibu, coordonatorul atelierelor Cyliis.

„Astăzi tehnologia nu mai poate fi atât de clar separată, partea de software de cea de hardware. Evident, niciodată nu au existat una faţă de cealaltă dar astăzi sunt atât de legate una de cealaltă, iar copiii sunt atât de pasionaţi. Şi generaţiile mai vechi au simţit că nu le puteau pune la dispoziţie o pregătire în domeniul ingineriei hardware. Aceste proiecte au făcut posibilă dezvoltarea competenţelor într-un domeniu de vârf, într-un domeniu care până acum a fost de vis şi care, iată, devine realitate”, a declarat Carmen Losonczy, fostul director al Liceului de Informatică.

Citeşte continuarea pe Mediafax!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase