Home » D:News » Controale amănunţite a boabelor de cafea după ce s-au descoperit în ele cantităţi mari de erbicide

Controale amănunţite a boabelor de cafea după ce s-au descoperit în ele cantităţi mari de erbicide

Controale amănunţite a boabelor de cafea după ce s-au descoperit în ele cantităţi mari de erbicide
Publicat: 01.10.2019
Nestle va face controale mai amănunţite în privinţa calităţii boabelor de cafea pe care le cumpără, după ce testele au evidenţiat că nivelul erbicidelor erau aproape de limitele permise de norme, transmite CNN, citat de agenţia de presă Mediafax.

Cea mai mare companie de cafea din lume a declarat că a găsit reziduuri de glifosat aproape de maximul admis în cazul unelor livrări de boabe de cafea verde.

Glifosatul este ingredientul esenţial în erbicidul creat de Monsanto, Roundup. În Statele Unite, juriul din instanţele de judecată a acordat daune monetare uriaşe persoanelor care spun că acest erbicid le-ar fi cauzat cancer.

Bayer, care deţine Monsanto, spune că erbicidul este sigur atunci când este utilizat în mod corespunzător, aşa cum face Agenţia pentru Protecţia Mediului din SUA.

Neumann Kaffee Gruppe (NKG), unul dintre cei mai mari comercianţi din lume, a declarat că glifosatul este unul dintre numeroasele substanţe pe care le monitoriza asupra cafelei pe care o cumpără. Nestle cumpără o parte din boabele de cafea de la NKG.

Este prea devreme, însă, pentru a spune ce consecinţe ar avea controalele stricte ale Nestle asupra NKG, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase