Home » D:News » Elevii români au câştigat nouă premii la Olimpiada Internaţională de Limba Franceză

Elevii români au câştigat nouă premii la Olimpiada Internaţională de Limba Franceză

Elevii români au câştigat nouă premii la Olimpiada Internaţională de Limba Franceză
Publicat: 01.10.2019
Echipa României a obţinut nouă premii la Olimpiada Internaţională de Limba Franceză, care a avut loc la Chişinău, în Republica Moldova. Elevii români se întorc în ţară cu trei premii I, trei premii II şi trei premii III, potrivit agenţiei de presă Mediafax.

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a transmis, marţi, că la proba scrisă individuală (nivel B1), Mădălina Sorina Ştefan, de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova a primit premiul I, iar la aceeaşi categorie, Ioana Tuţu, de la Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I” din Câmpulung Muscel, judeţul Argeş a obţinut premiul al II-lea. Tot la nivelul de competenţă B1, dar la proba orală pe echipe Ioana Tuţu a primit din nou premiul I, Nicole Robilliard, de la Liceul Teoretic Gătaia, judeţul Timiş – premiul al II-lea şi Mădălina Sorina Ştefan, premiul al III-lea.

La proba scrisă individuală corespunzătoare nivelului B2, Horia Iorgulescu, de la Colegiul Naţional „Ion C. Brătianu” din Piteşti a obţinut premiul al III-lea. În acelaşi timp, la proba orală pe echipe (B2), componenţii lotului României au obţinut un premiu I prin Horia Iorgulescu, premiul II – Teodora Lovin, de la Colegiul Dobrogean „Spiru Haret” din Tulcea şi premiul III prin Andreea Gînga, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava.

MEN adaugă că toţi membrii echipei sunt laureaţi ai Olimpiadei Naţionale de Limba Franceză 2019 (clasele a X-a – a XI-a).

Din delegaţia României au făcut parte profesorii Tatiana Florea, de la Colegiul Naţional „Ion C. Brătianu” din Piteşti, în calitate de coordonator/însoţitor şi Constantin Tiron, de la Colegiul Naţional „Alexandru cel Bun”, din Gura Humorului/inspector la ISJ Suceava, în calitate de evaluator.

Concursul a presupus două probe obligatorii: o probă scrisă individuală (eseu structurat pe o temă dată de maximum 230-250 cuvinte – nivelul B1 şi maximum 250-270 de cuvinte – nivelul B2), respectiv o probă orală pe echipe (cerinţele fiind de documentare/pregătirea unei dezbateri televizate – nivel B1 şi nivel B2).

Olimpiada Internaţională de Limba Franceză din acest an a reunit elevi cu performanţe în acest domeniu din şase ţări membre ale Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei/OIF, respectiv Albania, Armenia, Bulgaria, Macedonia de Nord, Republica Moldova şi România.

Competiţia este înscrisă în programul activităţilor Biroului Regional al Francofoniei pentru Europa Centrală şi Orientală (BRECO) al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase