Home » D:News » Protest împotriva schimbărilor climatice. Un bărbat cu probleme de vedere s-a urcat pe un avion – VIDEO

Protest împotriva schimbărilor climatice. Un bărbat cu probleme de vedere s-a urcat pe un avion – VIDEO

Protest împotriva schimbărilor climatice. Un bărbat cu probleme de vedere s-a urcat pe un avion – VIDEO
Publicat: 12.10.2019
Un protestatar s-a urcat pe acoperişul unui avion, iar altul a forţat un avion să se întoarcă pe pistă, în timp ce activiştii pentru schimbările climatice au luat cu asalt aeroportul London City, ceea ce a provocat o întrerupere a zborurilor, potrivit Reuters, citat de agenţia de presă Mediafax.

Organizatorii protestului Rebellion Extinction au promis că vor ocupa terminalul aeroportului şi va forţa închiderea operaţiunilor timp de trei zile ca parte a acţiunii lor din capitala britanică.

Un fotograf Reuters a surprins un bărbat, fostul ciclist paralimpic James Brown, care are probleme de vedere, în momentul în care se urca pe partea de sus a corpului unui avion British Airways Embraer 190.

„Am reuşit să urc pe acoperiş”, a spus Brown într-un videoclip pe care l-a postat online. „Este vorba despre criza climatică şi ecologică. Protestăm împotriva inacţiunii guvernului”, a adăugat acesta.

Aeroportul a anunţat că două zboruri au fost anulate, dar că a elaborat un alt program aproape complet de zboruri.

London City este cel de-al cincilea cel mai mare şi mai central aeroport al capitalei britanice, popular printre cei care călătoresc în scop de afaceri, bancheri şi politicieni, atât pentru rutele pe distanţe scurte cât şi regionale.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase