Home » D:News » Locul de parcare care a valorat un milion de dolari

Locul de parcare care a valorat un milion de dolari

Locul de parcare care a valorat un milion de dolari
Publicat: 25.10.2019
Protestele violente din Hong Kong-ul nu au împiedicat un om de afaceri să plătească aproape un milion de dolari pentru un loc de parcare, transmite Bloomberg, citat de agenţia de presă Mediafax.

Suma de 7,6 milioane dolari Hong Kong (970.000 de dolari SUA) plătită de Johnny Cheung Shun-yee reprezintă cea mai mare sumă plătită vreodată pentru a parca un automobil.

Comparativ, 970.000 de dolari reprezintă de 30 de ori salariul mediu anual în Hong Kong ori preţul unui apartament de două camere în cartierul de lux Chelsea din Londra sau în zona Manhattan din New York.

Locul de parcare se află în al cincilea zgârie nori din Hong Kong, clădirea de birouri The Centre care, în luna octombrie 2017, a devenit cea mai scumpă clădire de birouri din lume după ce a fost vândută pentru mai mult de cinci miliarde de dolari.

„Mulţi dintre proprietarii The Center lucrează în finanţe sau alte sectoare cu creştere puternică. Pentru aceşti magnaţi nu este un preţ foarte mare comparativ cu valoarea spaţiilor de birouri pe care le deţin”, spune Stanley Poon, director general la Centaline Commercial, potrivit sursei citate.

Cu toate acestea, suma plătită pentru un loc de parcare arată inegalitatea profundă a veniturilor care există în Hong Kong, unde un locuitor din cinci trăieşte sub pragul sărăciei, ceea ce a contribuit la alimentarea protestelor.

În anul 2016, indicatorul Gini, care măsoară inegalitatea veniturilor disponibile, era în cazul Hong Kong-ului la cel mai ridicat nivel din ultimii 45 de ani.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase