Home » D:News » Motivul pentru care Insulele Faroe se vor închide timp de trei zile

Motivul pentru care Insulele Faroe se vor închide timp de trei zile

Motivul pentru care Insulele Faroe se vor închide timp de trei zile
Publicat: 07.01.2020
Insulele Faroe suspendă accesul vizitatorilor, timp de trei zile, în 2020, pentru a încerca să protejeze ecosistemul de impactul turismului susţinut.

Doar 100 de voluntari vor avea voie pe insule în perioada 15-17 aprilie 2020. Aceştia vor primi cazare, hrană şi transport pentru a lua parte la lucrările de întreţinere programate pentru protejarea ecosistemului din insule.

Paisprezece complexuri turistice, inclusiv Slættaratindur, pe cel mai înalt munte din Faroe, vor fi închise. Ultima porţiune pietonală a ajuns să nu mai fie prea sigură astfel că vor fi amenajate noi rute.

Întregul teritoriu danez a fost marcat de o creştere a numărului de turişti în ultimii ani. În 2013, se înregistrau 68.000 de turişti în Faroe. În 2018, operatorii au numărat 110.000 de vizitatori, un număr dublu faţă de populaţia insulei.

Două noi hoteluri se vor deschide în 2020, iar numărul turiştilor se aşteaptă să crească.

Nu mai puţin de 3.500 de persoane au candidat în 2018 pentru cele 100 de locuri de voluntari la ediţia precedentă a proiectului.

Situaţia se prezintă asemănător şi în Islanda, unde în 2018 au fost aproximativ 3 milioane de turişti, un număr de zece ori mai mare decât cel al locuitorilor.

Insulele Faroe nu sunt primul loc în care autorităţile se văd obligate să suspende turismul pentru a proteja natura, aceeaşi decizie fiind luată în Thailanda în 2018, când plaja din Maya Bay a fost închisă pentru a permite mediului să se refacă, decizia fiind prelungită pentru 2021. Şi în Filipine, autorităţile au închis în 2018, timp de şase luni, accesul turiştilor pe Boracay, insula din mijlocul arhipelagului.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase