Home » D:News » NASA vrea să îşi rezerve un loc într-o misune spaţială privată către ISS

NASA vrea să îşi rezerve un loc într-o misune spaţială privată către ISS

NASA vrea să îşi rezerve un loc într-o misune spaţială privată către ISS
Publicat: 30.11.2019
Misiunea către Staţia Spaţială Internaţională (ISS) va avea loc în următorii 5 ani.

NASA se află într-o situaţie ciudată în ultimii ani, dat fiind faptul că este o agenţie spaţială care trebuie să subcontracteze lansările spaţiale ale unor companii private, vorbim aici de SpaceX şi Boeing, sau ale altei agenţii spaţiale, Roscosmos. Într-un comunicat recent, NASA a anunţat că îşi va rezerva un loc într-o misune spaţială privată către Staţia Spaţială Internaţională care va avea loc în următorii cinci ani, notează Space.

„Pentru a pregăti planurile legate de misiunile umane pe Lună şi Marte, NASA a identificat o cerinţă de a folosi misiuni cu lungime variabilă în timpul cărora colectează date standard pentru a stabili profiluri ale variabilelor fiziologice, comportamentale şi psihologice umane importante pentru asigurarea sănătăţii şi performanţei astronauţilor în timpul viitoarelor misiuni de lungă durată”, au scris oficialii NASA într-un comunicat.

În prezent, NASA apelează la serviciile SpaceX şi Boeing, acestea operând zboruri cu capsulele Crew Dragon şi Starline, contractele acestor companii fiind estimate la 2,5 miliarde, respectiv, 4,3 miliarde de dolari.

În luna iulie a acestui an, NASA a anunţat că doreşte să deschidă Staţia Spaţială Internaţională către operatorii privaţi, pentru două proiecte anuale, acest zbor în care agenţia vrea să rezerve un loc fiind un astfel de proiect.

„Obiectivul NASA este de a realiza o economie robustă pe orbita Pământului scăzut, din care NASA poate achiziţiona servicii ca unul dintre mulţi clienţi”, au scris oficialii agenţiei în declaraţie.

Citeşte şi:

NASA plăteşte Boeing mai scump pentru a duce astronauţi în spaţiu, iar Elon Musk este nemulţumit. Suma este mult mai mare chiar şi faţă de preţul plătit către Roscosmos

Boeing a prezentat naveta pe care astronauţii o vor folosi în misunile către Staţia Spaţială Internaţională

Manechinul Ripley a ajuns la Staţia Spaţială Internaţională în capsula Crew Dragon trimisă de SpaceX

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase