Home » D:News » Jucăriile din China ridică riscuri de sănătate mari

Jucăriile din China ridică riscuri de sănătate mari

Jucăriile din China ridică riscuri de sănătate mari
Publicat: 07.12.2019
În cursul anului 2018, ANPC a transmis doar 9 notificări pe platforma Sistemului Rapid de Alertă al UE pentru Produse Non-alimentare Periculoase.

În perioada Sărbătorilor, jucăriile sunt la mare căutare, iar oferta este impresionantă. În acest sens, Asociaţia Pro Consumatori vă oferă câteva sfaturi de care trebuie să ţineţi cont în momentul în care achiziţionaţi jucării pentru copiii dumneavoastră, astfel încât sănătatea lor să nu fie pusă în pericol. Jucăriile aduc o contribuţie esenţială la dezvoltarea copilului dumneavoastră. Ca totul să fie în regulă şi copiii să se poată bucura de darurile Moşului, iată ce trebuie să ştiţi atunci când alegeţi/cumpăraţi o jucărie:

Asiguraţi-vă că aţi citit toate etichetele de pe jucării

Fiţi conştienţi de vârsta copilului şi de recomandările de siguranţă făcute de către producător! Nu cumpăraţi jucării care nu au marcajul CE pe produsul propriu-zis sau pe ambalaj. Cu toate că marcajul CE nu este un mod de diferenţiere a produselor de către consumatori, el este un angajament din partea producătorului că produsul respectă cerinţele aplicabile în materie de securitate impuse la nivel de UE, ele fiind cele mai stricte din lume. Marcajul CE arată că în procesul de fabricaţie au fost respectate standardele europene armonizate.

Citeşte continuarea e CSID!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase