Home » D:News » Un oraş din SUA oferă bani pentru a atrage noi locuitori

Un oraş din SUA oferă bani pentru a atrage noi locuitori

Publicat: 22.12.2019
Un oraş din SUA oferă bani pentru a atrage noi locuitori
ONG-ul Go Topeka a derulat un program pilot prin care va plăti până la 15.000 de dolari (aproape 14.000 de euro) celor care sunt dispuşi să se mute în oraşul Topeka din Kansas, SUA şi să lucreze acolo, pe o perioadă de cel puţin un an.
Cei care aleg să se mute în Topeka prin programul derulat de Go Topeka, „Choose Topeka” („Alege Topeka”), vor primi un ajutor de până la 10.000 de dolari – dacă închiriază o casă în oraş şi unul de până la 15.000 de dolari – dacă este dispus să achiziţioneze şi să reabiliteze o casă din Topeka, scrie ziaruldeiasi.ro.
 
„Programul a fost creat cu scopul de a investi în angajaţi pentru a trăi şi a lucra aici, astfel încât să putem încuraja crearea unei întregi comunităţi”, a spus Barbara Stapleton, vicepreşedinte al organizaţiei Go Topeka, printr-un comunicat, potrivit CNN.
 
Organizaţia a precizat că fondurile sunt disponibile pentru 40 până la 60 de noi rezidenţi. 
 
„Costurile echivalente mutării într-o casă cu un sau două dormitoare pot varia de la 4.000 la 7.000 de dolari, iar pentru o casă cu trei sau patru dormitoare variază de la 10.000 de dolari până la 16.000 de dolari, în funcţie de distanţă şi locaţie”, relevă comunicatul Go Topeka.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase