Ghioceii ar putea înflori la Moscova, din cauza temperaturilor extraordinar de mari pentru luna decembrie

20 12. 2019, 00:05

O staţie meteo din nordul Moscovei a înregistrat o temperatură de 5,4 grade Celsius, a informat joi centrul meteorologic Fobos, potrivit Mediafax.

„Acesta este un nou record al temperaturii maxime a aerului pentru 18 decembrie”, depăşind un record anterior de 5,3 grade stabilit în 1886, a adăugat acesta.

Capitala rusă, în mod normal acoperită cu o pătură de zăpadă la jumătatea lunii decembrie, a avut până acum parte de o iarnă fără zăpadă şi tulbure, iar serviciul meteorologic rus a avertizat miercuri că s-ar putea să fie şi mai cald..

În această săptămână, o grădină botanică din Moscova a anunţat că ghioceii, care indică, în mod normal, primele semne ale primăverii, vor înflori deoarece „confundă iarna cu primăvara”.

„Botaniştii sunt îngrijoraţi că sakura va începe să înflorească în curând”, a transmis Grădina Apothecary pe site-ul său.

În parcul Sokolniki, popular în rândul schiorilor şi patinatorilor de iarnă, chiar şi pista de schi cu zăpadă artificială a fost închisă din cauza condiţiilor meteorologice.

Un locuitor al oraşului siberian Omsk a postat chiar şi un articol online „Zăpadă de vânzare”, oferind în glumă „zăpadă naturală” pentru 1.000 de ruble pe metru cub.

„Locuitorii Moscovei pot avea parte de o reducere de 7% atunci când comandă mai mult de 15 metri cubi”, se arată în anunţul de pe site-ul Avito.ru.