Home » D:News » Cum se prepară fursecurile în spaţiu? Astronauţii de pe Staţia Spaţială Internaţională au făcut o demonstraţie

Cum se prepară fursecurile în spaţiu? Astronauţii de pe Staţia Spaţială Internaţională au făcut o demonstraţie

Cum se prepară fursecurile în spaţiu? Astronauţii de pe Staţia Spaţială Internaţională au făcut o demonstraţie
Publicat: 25.01.2020
Astronauţii de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) au copt pentru prima dată fursecuri în spaţiu. Nu se poate spune ce gust au obţinut dar procesul de preparare durează mult mai mult decât pe Pământ, arată The Guardian

Astronauţii au pregătit fursecuri cu ciocolată pentru prima dată în spaţiu pornind de la ingredientele obişnuite. Niciunul dintre specialişti nu a avut cum să guste rezultatul experimentului, fursecurile fiind sigilate în pungi individuale. Fursecurile seamănă cu produsele pe care le scoţi de obicei din cuptor numai că a fost nevoie să fie coapte timp de două ore. Diferenţa e uriaşă faţă de timpul necesar pentru preparare pe Pământ, unde nu ai nevoie decât de 20 de minute pentru a obţine acelaşi produs.

Fursecurile au ajuns într-un laborator din zona oraşului Huston unde sunt păstrate congelate de la începutul lunii ianuarie.

Comandantul ISS Luca Parmitano şi astronautul Christina Koch s-au fotografiat cu fursecuri şi lapte în mâini la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), în decembrie, după ce şi-au dus la bun sfârşit misiunea culinară.

“Am pregătit fursecuri spaţiale şi lapte pentru Moş Crăciun anul acesta”, nota astronautul Christina Koch pe Twitter.

Astronauţii au făcut mai multe probe, începând de la timpul de preparare al primului fursec, de 25 minutes la 149 de grade Celsius. Când a fost scos din cuptor era crud. Rezultatele nu au fost mai bune nici pentru următoarele probe, când timpul de preparare a fost dublat de fiecare dată. Abia la a patra încercare, când fursecul a stat în cuptor pentru două ore, astronauţii s-au declarat satisfăcuţi de starea fursecului preparat.

“Aşadar, data aceasta, văd semne de rumenire“, a exclamat Parmitano, care a transmis în direct tot procesul. “N-aş putea să spun dacă e gata sau nu, dar cu siguranţă nu mai arată ca o cocă”, a spus comandantul.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase