Home » D:News » Ce efect are asupra sănătăţii oamenilor iarna fără zăpadă?

Ce efect are asupra sănătăţii oamenilor iarna fără zăpadă?

Ce efect are asupra sănătăţii oamenilor iarna fără zăpadă?
Publicat: 28.01.2020
Un Crăciun fără zăpadă, cum a fost cel trecut, nu reprezintă doar o dezamăgire, ci poate avea un efect negativ pe termen lung asupra noastră. Asta în special dacă suntem de părere că nu e Crăciun fără omăt. Specialiştii ne spun că situaţia se poate remedia doar înţelegând efectele negative ale încălzirii globale.

“Dacă suntem nişte persoane care trăim după imperiul lui > şi avem nevoie de o anumită exactitate sau de o anumită predictibilitate. Orice schimbare ne dă un pic peste cap pentru că ne obligă conştient sau nu la un soi de adaptare. >… Toate lucrurile acestea vin şi se reflectă undeva în interiorul nostru că niste prescripţii de dezamăgire, emoţii negative care pot lua diferite forme”, a declarat psihologul Jeni Chiriac, pentru agenţia Mediafax.

Aceasta susţine că putem învinge starea de rău provocată de o iarnă doar cu soare prin conştientizarea la nivel personal a încălzirii globale .

“Nu este de ajuns să văd din când în când la ştiri că vremea se schimbă, am nevoie să interiorizez acest lucru, să îmi dau seama cum mă influenţează pe mine acest lucru. Fiecare dintre noi suntem condiţionaţi de mediul exterior, din acest motiv apare şi vurnerabilitatea. Mood-ul negativ apare mai ales dacă nu tot timpul reactualizăm în mintea noastă faptul că exista această schimbare climatică care, intradevar, are consecinte cât se poate de vizibile”, a mai spus Jeni Chiriac.

În acest sezon, în sudul ţării nu a existat nici măcar o zi în care să se aşterne zăpada. Chiar şi la munte precipitaţiile au fos destul de reduse, iar omătul a fost doar la altitudini mari.

Climatologii atrag atenţia că acestea sunt efectele încălzirii globale, iar ierni tot mai blânde vom avea şi pe viitor.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase