Home » D:News » Primăria Capitalei a aprobat un proiect controversat pe Calea Victoriei

Primăria Capitalei a aprobat un proiect controversat pe Calea Victoriei

Primăria Capitalei a aprobat un proiect controversat pe Calea Victoriei
Publicat: 30.01.2020
Consilierii generali de la Primăria Capitalei au aprobat, miercuri, un proiect controversat, care presupune ridicarea unei clădiri cu cinci etaje pe Calea Victoriei nr. 200, vizavi de Palatul Cantacuzino, sediul actualului Muzeu Naţional „George Enescu”. Fostul consilier Roxana Wring spune că proiectul este o distrugere a patrimoniului.

Primăria Capitalei şi-a dat avizul, miercuri, pentru ridicarea într-o zonă plină de monumente istorice a unei clădiri cu cinci etaje.

„Este un caz tipic de distrugere a patrimoniului sub pretextul protejării lui. Imobilul care ar trebui protejat ar urma să fie, de fapt, schilodit şi sufocat de o construcţie ce nu are nimic în comun cu specificul zonei. Mai precis, casa de pe Victoriei 200 ar urma să primească un etaj şi o continuare în partea din spate. Evident, asta nu este protejare a patrimoniului, ci distrugere cu premeditare. Pentru că nu poţi pretinde că protejezi ceva atâta vreme cât păstrezi doar carcasa, schimbând cu totul volumetria, încadrarea în parcelă şi anulând identitatea şi personalitatea vechii clădiri”, este de părere Roxana Wring, fost consilier municipal, care militează pentru protejarea patrimoniului architectural în Capitală.

Proiectul a trecut cu 30 de voturi pentru, 10 împotrivă şi 7 abţineri, potrivit Mediafax.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase