Home » D:News » Christina Koch, astronauta care a petrecut cea mai lungă perioadă în spaţiu, a revenit pe Terra

Christina Koch, astronauta care a petrecut cea mai lungă perioadă în spaţiu, a revenit pe Terra

Christina Koch, astronauta care a petrecut cea mai lungă perioadă în spaţiu, a revenit pe Terra
Publicat: 06.02.2020
Astronauta americană Christina Koch, care, în luna decembrie, a stabilit un nou record pentru cea mai lungă perioadă petrecută în spaţiu de o femeie, a revenit pe Terra joi, după ce a stat 328 de zile pe Staţia Spaţială Internaţională, potrivit wahingtonpost.com.

Koch şi colegii săi Luca Parmitano, de la Agenţia Spaţială Europeană, şi Aleksandr Skvortsov, de la agenţia rusă (Roscosmos) au ajuns pe Terra cu o capsulă Soyuz, care a aterizat în stepa din Kazahstan la ora 09.12 GMT.

În decembrie 2019, Christina Koch a stabilit un nou record pentru cea mai lungă perioadă petrecută în spaţiu de o femeie. Koch, în vârstă de 41 de ani, a sosit pe ISS pe 14 martie 2019.

Anterior, recordul în domeniu i-a aparţinut tot unei astronaute a NASA, Peggy Whitson, care a petrecut 289 de zile la bordul ISS, în anii 2016 – 2017, potrivit Agenţiei spaţiale americane. Recordul absolut pentru cea mai lungă perioadă petrecută în spaţiu l-a stabilit rusul Valeri Poliakov, cu 437 de zile, în timp ce Scott Kelly a stabilit recordul similar pentru un astronaut al NASA, 340 de zile.

Koch a marcat istoria NASA şi prin faptul că, în octombrie 2019, a participat la prima misiune în afara Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) care a fost efectuată doar de astronaute, alături de colega sa Jessica Meir.

Koch a vorbit pentru NBC, marţi, despre dorinţa sa „de a inspira următoarele generaţii de exploratori”.

Prima femeie care a ajuns în spaţiu a fost cosmonauta sovietică Valentina Tereşkova. Misiunea sa din 1963 este şi singura solo efectuată de o femeie.

Sally Ride a fost prima femeie americană care a călătorit în spaţiu, la bordul navei spaţiale Challenger, 1983.

Un an mai târziu, astronauta sovietică Svetlana Savitskaia devenea prima femeie care a participat la o ieşire în afara staţiei spaţiale (Salyut 7), potrivit Mediafax.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase