Home » D:News » Elon Musk: Dezvoltarea inteligenţei artificiale ar trebui reglementată

Elon Musk: Dezvoltarea inteligenţei artificiale ar trebui reglementată

Elon Musk: Dezvoltarea inteligenţei artificiale ar trebui reglementată
Publicat: 21.02.2020
CEO-ul Tesla este de părere că domeniul AI ar trebui să fie guvernat de o serie de reglementări clare.

În ultimii ani, domeniul inteligenţei artificiale (AI) s-a dezvoltat considerabil, oamenii de ştiinţă reuşind să folosească algoritmii într-un număr tot mai mare de domenii. Un instrument precum inteligenţa artificială are potenţialul de a face bine, dar şi de a fi folosit pentru a face rele la o scară nemaiîntâlnită până acum.

Experţii în etică şi informatică sunt de părere că este necesară adoptarea şi impunerea unor reglementări clare care să stabilească modurile în care poate avea loc cercetarea în acest domeniu şi care sunt limitele folosirii inteligenţei artificiale. Acestor experţi li se adaugă şi Elon Musk, CEO-ul Tesla, o companie auto care dezvoltă şi foloseşte AI pentru produsele sale; acesta susţinând într-un mesaj pe Twitter că toate organizaţiile care operează în acest domeniu ar trebui să fie reglementate, inclusiv compania sa, notează Futurism.

All orgs developing advanced AI should be regulated, including Tesla

— Elon Musk (@elonmusk) February 17, 2020

Acest comentariu făcut de către Musk este un răspuns la un articol din Technology Review despre Open AI, laboratorul de cercetare a inteligenţei artificiale în care miliardarul a investit în anul 2015. Elon Musk este de părere că Open AI ar trebui să fie mai transparent în ceea ce priveşte activitatea şi scopurile sale, mai ales acum, când, dintr-o organizaţie non-profit, pare a se fi transformat într-o organizaţie aflată în slujba marilor corporaţii.

Poziţia lui Musk legată de către inteligenţa artificială este cunoscută celor care ne citesc, de-a lungul timpului miliardarul trăgând semnale de alarmă legate de modul în care ar putea să evolueze relaţiile dintre AI-urile extrem de avansate şi umanitate, în unele cazuri sugerând că ar putea urma o „Apocalipsă a Inteligenţei Artificiale”.

Both

— Elon Musk (@elonmusk) February 17, 2020

Recent, CEO-ul SpaceX şi al Tesla a declarat faptul că inteligenţa artificială ar trebui să fie reglementată de statele naţionale, dar şi de organizaţiile internaţionale şi, după cum a demonstrat tweet-ul de la care am pornit, Musk nu exclude nevoia ca toate centrele de dezvoltare a acestei tehnologii, inclusiv companiile sale, să fie supuse acestor reguli.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase