Home » D:News » Anunţul lui Arafat după ce în România a fost diagnosticată o a patra persoană cu noul coronavirus

Anunţul lui Arafat după ce în România a fost diagnosticată o a patra persoană cu noul coronavirus

Publicat: 03.03.2020
Anunţul lui Arafat după ce în România a fost diagnosticată o a patra persoană cu noul coronavirus
Şeful DSU, Raed Arafat, a afirmat, după ce pasagerul care a călătorit lângă femeia de 38 de ani din Timişoara, confirmată cu coronavirus, s-a infectat şi el, că nu este cazul ca restul călătorilor din avionul cu care au mers cei doi să intre în panică.

„Nu există motiv de panică pentru restul pasagerilor care au fost în avion, (să creadă că – n.red.) dacă a fost unul va fi un număr mare. Posibil să apară, dar e vorba de persoanele care au fost contacţi direct şi ele sunt în autoizolare la domiciliu. Deci ei nu au avut contact decât cu membri de familie care sunt autoizolaţi la domiciliu”, a afirmat, la DIGI 24, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat.

Arafat spune că că autorităţile au acţionat cu profesionalism.

„Faptul că persoana a fost izolată la domiciliu înseamnă că au luat măsurile necesare”, a spus Arafat, potrivit Mediafax.

Un al patrulea caz de infectare cu noul coronavirus a fost confirmat, marţi după-amiază, în România, fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 47 de ani din Timişoara, care a intrat în contact cu femeia de 38 de ani, deja diagnosticată cu această boală, a anunţat Grupul ce Comunicare Strategică.

„Este vorba despre un bărbat de 47 de ani, din Timişoara, care a fost contact cu femeia depistată pozitiv în data de 28 februarie 2020 şi care s-a întors din Italia. Mai exact, bărbatul a călătorit cu femeia de 38 de ani în acelaşi avion, în partea dreaptă a acesteia în data de 20 februarie 2020 cu o cursă care se întorcea din Italia. Din data de 28 februarie 2020, bărbatul, considerat contact direct, s-a aflat în autoizolare la domiciliu împreună cu familia. Rezultatele primei probe recoltate la începutul perioadei de autoizolare au fost negative. Rezultatul probei recoltată în ziua de ieri (în cea de-a 12 –a zi de la contactul cu femeia de 38 de ani) a ieşit pozitiv la infecţia cu coronavirus COVID 19”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

Conform primelor informaţii din partea DSP Timiş, bărbatul este asimptomatic, afebril.

„S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara”, anunţă sursa citată.

În curtea în care locuieşte bărbatul mai trăiesc alte două familii faţă de care se vor lua măsurile de autoizolare.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase